Najnovije

OD OVOGA STREPI ZAPAD: Rusi pokazali svojih šest oružja koji ih čuvaju od trećeg svetskog rata (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je podatke o testiranjima novog naoružanja čije postojanje je u martu svetskoj javnosti otkrio Vladimir Putin.

Putin (Foto: kremlin.ru)

Objavilo je da su dva sistema – hipersonični raketni sistem „Kinžal“ i laserski „Peresvet“ -  već u naoružanju Oružanih snaga Rusije.

Vojni vrh RF otkrio je neke bitne momente dosadašnjih testiranja još četiri nova oružja: raketnog sistema „Sarmat“, raketnog sistema „Avangard“ (sa supermanevarskom bojevom glavom), okeanskog višenamenskog sistema „Posejdon“ i krstareće rakete sa atomskim motorom „Burevestnik“.

Glavni urednik magazina „Nacionalna odbrana“ Igor Korotčenko ocenio je da šest pobrojanih oružja ne samo učvršćuju bezbednost Rusije nego i mir u svetu:

„Ova oružja čuvaju svet od trećeg svetskog rata“.

MO RF je preciziralo da je eskadrila MiG-31K, zajedno sa dalekoletnim bombarderima Tu-22M3,  prethodnih dana izvela vežbu sa „Kinžalima“. Tako što Mig-31K zajedno sa raketom dostiže brzinu od 2,5 Maha, a ona nakon lansiranja leti i preko 10 puta brže od zvuke, što je čini neulovljivom za sve postojeće antirakete.

Od aprila 2018. „Kinžali“ čuvaju i ruski deo kaspijskog mora.

Vojni ekspert Viktor Murahovskij naglašava da su „Kinžali“ prave ubice nosača aviona i da treba da ih ima svaka ruska ratna flota. Po jednu eskadrilu MiG-31K.

Ministarstvo odbrane RF je preciziralo da će narednih nedelja i meseci uslediti testiranja usavršene krstareće rakete „Burevestnik“ koja će, zahvaljujući atomskom motoru, moći da leti neograničeno dugo.

Navelo je da je to i niskoleteća i teško primetna raketa koja je u stanju da „nepredvidljivo manevriše“, a može da nosi i nuklearne bombe.

Trenutno se najmanje zna o ruskom laserskom sistemu „Peresvet“ iako ih Vazdušno-kosmičke snage već koriste. Glavna namena mu je – borba protivoptičko-elektronskih sistema protivnika, a može da bude postavljen na satelite, dronove i avione. Sa manjih rastojanja može da uništava i krstareće rakete.

Interkontinentalna balistička raketa „Sarmat“ je pred završnim probama. Teška je 200 tona, a može da nosi deset tona nuklearnih bombi.

Serijska proizvodnja „Sarmata“ treba da počne 2020-te, a već 2021-ve da se pojavi prvi puk sa tim tim super-raketama koje će nuklearno obuzdavanje SAD podići na sasvim novi nivo.

Interkontinentalni raketni sistem sa hipersoničnom bojevom glavom „Avangard“ već je u serijskoj proizvodnji.

NJegova specifičnost je – krstareća bojeva glava koja leti na nekoliko desetina kilometara visine leti 20 puta brže od zvuka.

Ruske Raketne strateške snage ubrzo će postaviti sisteme „Avangard“, protiv kojeg ničija PRO nema nikakve šanse, na borbeno dežurstvo.

„Posejdon“ je namenjen borbi protiv udarnih grupa ratnih brodova i nosača aviona, a vojnu infrastrukuru protivnika moći će da uništava sa međukontinertalnih rastojanja.

Od decembra se testira atomski motor i za ovo podvodno oružje koje neće imati premca. Jer, „Posejdon“ će moći da se spusti i na kilometar dubine da plovi bez ograničenja velikom brzinom. Zato će biti neuništiv, a moći će da nosi nuklearnu glavu od „nekoliko megatona“.

Ministarstvo odbrane RF prvi put je objavilo lansiranje „Avangarda“ i testiranja „Sarmata“.

Prvi put je pokazalo i „Posejdon“.

Nestao snimak koji oslobađa Ratka Mladića! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA