Najnovije

DANAS PREDSTAVLJANJE: Međunarodni evroazijski pokret iz Moskve počinje sa radom i u Srbiji

U Srbiji je osnovano predstavništvo Međunarodnog evroazijskog pokreta iz Moskve, a predstavljanje njihovih aktivnosti održava se danas, 25. avgusta, u 18 sati u Skerlićevoj ulic broj 12, u Beogradu.

Aleksandar Dugin i Leonid Savin (Foto: Pravda)

Međunarodni evroazijski pokret je osnovan u Rusiji, 2003. godine. Na čelu je filozof i profesor, Aleksandar Geljevič Dugin. Pored rada na očuvanju tradicije, istorije i kulture u Rusiji, Evroazijski pokret se bavi i predstavljanjem i širenjem ideje Evroazije na svim kontinentima, svim važnim društvenim pitanjima, posebno u državama u kojima postoji razumevanje, saradnja ili zajednička kultura i tradicija. 

Srbija i Rusija su tradicionalno bratske i prijateljske države. Pored pravoslavne vere, slovenske kulture i jezika, Srbija i Rusija danas dele i mnoge druge vrednosti, čije očuvanje može biti važno i za sadašnje i za buduće generacije.

Međunarodni evroazijski pokret iz Moskve počinje sa radom i u Srbiji – prošle godine je započeta Balkanska škola geopolitike (u saradnji sa Institutom za političke studije), trajala je od oktobra 2017. do marta 2018. godine. Ove godine se nastavlja sa pripremom druge sezone Škole, drugim oblicima naučno-istraživačkog rada, izdavaštvom. 

Ove godine je prevedena na srpski knjiga Mrežni ratovi (autori: Aleksandr Dugin, Leonid Savin, Valerij Korovin, Aleksandr Bovdunov), priprema se i drugo, dopunjeno izdanje, a tokom ove godine će biti još nekoliko knjiga na srpskom, ruskih autora iz Evroazijskog pokreta. Izdavač će biti Avala pres. 

Predstavljanju Pokreta će prisustvovati i Gospodin Leonid Savin, direktor administracije Evroazijskog pokreta iz Moskve. 

Predstavljanje Pokreta je danas, u subotu 25. avgusta, u 18 sati u Skerlićevoj, 12. (prostor Srpskog kulturnog centra Ćirilica).

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Predavanje Aleksandra Dugina na temu “Četvrta politička teorija”.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA