Najnovije

Ratko Mladić na slobodi? Evo kada se očekuje njegov povratak u Beograd!

Darko Mladić, sin bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratko Mladića, očekuje da će sledeće godine iz Haga biti pušten na slobodu.

Ratko Mladić (Foto: Jutjub)

Veruje, kako kaže, da je prvostepena presuda iz novebra prošle godine, kada je u Haškom tribunalu njegov otac osuđen na doživotnu robiju, posle uložene žalbe biti pušten na slobodu.

Kakvu presudu očekujete?

- Prvo prvostepena presuda bi trebalo da bude anulirana, a Ratko pušten na slobodu. Nemaju nikakve dokaze protiv njega. U Hagu je dominantan politički uticaj NATO politike.

Očekujelite li te ga u Beogradu sledeće godine?

- Voleo bih i pre da ga izvedem odande. Ne vidim razlog zbog čega mu ne dozvoljavajubolničko lečenje, koje mu je više nego potrebno.

Kako je njegovo zdravstveno stanje?

- U suštini nepromenjeno. Ništa bolje, ali na svu sreću ništa gore. Ima iste, probleme oduniranje ćelija u mozgu usled višestrujnih moždanih udara.Kako nam je Ratko rekao u telefonskom razgovoru pre desetak dana, snimali su mu glavu. Tražili smo snimke i medicinski izveštaj da bi videli kakvo je sada stanje. Uz to ima i visok krvni pritisak, nažalost lekari u Hagu smatraju da je to bezazleno. Iako naši lekariupozoravaju da mogu izazvati ozbiljne probleme. Utvrđeno je da ima početak demencije.

Zahtev da se leči u Srbiji odbijen je u junu. Hoćete li i dalje na tome insistirati. Hoćete li i dalje na tome insistirati?

- Na svim novinama se borim za to. Uspeva da preživi tamo bukvalno uz božiju pomoć. Neophodno mu je bolničko lečenje.

Prima li posete?

- Ima pravo da deset dana mesečno ima posete. Stalno ispuni tu normu , jer mu u posetu ide redovno supruga Bosa, prijatelji, rodbina i ja sa decom.

Heroji sa Košara dobili bulevar, a žive i umiru kao poslednji bednici! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ratko Mladić u Srebrenici 1995. godine

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA