Najnovije

Patrijarh Kiril poručio sirijskom narodu: Uništite sve teroriste, uspostavite mir! (FOTO/VIDEO)

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril potvrdio je još jednom spremnost da pomogne sirijskom narodu u povratku svih teritorija i ponovnom uspostavljanju sigurnosti u Siriji.

Patrijarh Kiril (Foto: SANA)

- Spremni smo da pomognemo u pomirenju svih delova sirijskog društva, i izuzetno je važno učešće i muslimanskih i hrišćanskih sveštenika u tom procesu - rekao je patrijarh pri susretu sa Velikim muftijom Sirije Ahmadom Baderedinom Hasunom juče u Moskvi.

Patrijarh je podsetio i na humanitarnu pomoć koju su rusko sveštenstvo, ali i ruski muslimani uputili svojoj sirijskoj sabraći.

On je takođe naglasio važnost uništenja svih terorističkih uporišta u Siriji , a posledično i ponovno uspostavljanje vladavine reda i zakona u celoj zemlji.

Sa svoje strane, Hasun je ukazao da se Sirija bori za ceo svet, s obzirom na to da su teroristi koji su došli da se bore u sirijskom konfliktu stigli iz više od sto zemalja, i skrenuo je pažnju na širenje terorističke pošasti u slučaju njihove pobede.

Hasun se zahvalio svojim domaćinima, i iskazao zahvalnost za pomoć koju je Rusija uputila u Siriju, rekavši da sirijski narod neće zaboraviti svoje prijatelje koji su stajali uz njih u najtežim trenucima.

Komandant izraelskog vazduhoplovstva stiže danas u Moskvu da objasni incident sa obaranjem ruskog aviona. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: SANA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA