Najnovije

SIG SAUER M17: Pogledajte novi pištolj američke vojske! Posle skandala pre dve godine... (VIDEO)

Nakon najstrožijih ispitivanja u istoriji vojnog vatrenog oružja, SIG SAUER M17 je dobio ugovor o opremanju modularnim pištoljskim sistemom za američku vojsku. M17 je platforma zasnovana na modelu P320 i izabrana je zbog svoje jedinstvene inovativne modularnosti, beskompromisnih performansi i neuporedivih mogućnosti, kažu.

Sig Sauer (Foto: Jutjub)

P320-M17 pažljivo prati specifikacije M17 američke vojske, što je veoma bitno s obzirom na skandal pre dve godine kada je P320 samoopalio i prosterilo američkog policajca koji je protiv švajcarsko-američkog proizvođača podneo višemilionsku tužbu. Nakon nezgode, proizvođač je odmah uputio saopštenje u kom je nudio besplatnu proveru i nadogradnju svim korisnicima tog pištolja koji ima poprilično opasnu manu. Pokazalo se, naime, da vrlo lako opali ukoliko padne na tlo i udari o čvrstu podlogu, što je identična mana 'tetejcu' koji se proizvodi još od 30-ih godina prošlog veka.

„Zaista je bila čast da Sig Sauer bude izabran. Kada je najavljen izbor, civilni interes za pištolj je bio trenutan,” rekao je Tom Tejlor, direktor marketinga i izvršni potpredsednik kompanije.

Pročitajte OVDEkakvu novu pušku dobija Vojska Srbije, pogledajte video.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA