Najnovije

JEZIVI ZLOČINI NAD SRBIMA U KALINOVIKU! Sud BiH potvrdio optužnicu protiv opasnog krvoloka! (VIDEO)

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv ratnog komandanta 4. Korpusa takozvane Armije BiH Ramiza Drekovića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva srpske nacionalnosti na području Kalinovika.

Mudžahedini u Bosni (Foto: Jutjub)

U optužnici koju je podiglo Tužilaštvo BiH, navedeno je da je Dreković za vreme rata u BiH postupao suprotno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih lica, prenosi RTRS.

- Dreković je optužen da je u proleće 1995. godine izdao direktno, strogo poverljivo naređenje artiljerijskim jedinicama na širem području opštine Konjic da izvrše neselektivno granatiranje Kalinovika, naseljenog stanovništvom srpske nacionalnosti - navodi se u optužnici.

Nakon granatiranja, u više navrata, tokom maja i juna 1995. godine, usled eksplozija granata ubijeno je dete od 15 godina, a teže i lakše ranjeno više dece i odraslih. Prema navodima Tužilaštva BiH, granatiranjem je prouzrokovano veliko razaranje imovine i objekata.

Sud BiH pustio je Drekovića početkom decembra na slobodu pošto je prethodno bio uhapšen zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad srpskim civilima u Kalinoviku. On je pušten pošto je sudija za prethodno saslušanje odbio predlog Tužilaštva BiH za određivanjem jednomesečnog pritvora.

Putin se sreo sa Šešeljem u Hramu Svetog Save. Pogledajte OVDE detalje njihovog susreta.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte promotivni spot zločinačko-terorističke Armije BiH. Poklič im je isti kao i kod džihadista Islamske države i Al Kaide

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA