Najnovije

NAJPOUZDANIJE I NAJPRECIZNIJE ORUŽJE NA SVETU: Instruktori Specnaza sa legendarnom “Mosinkom” obučavaju sirijske snajperiste (FOTO)

Grupa ruskih instruktora intenzivno obučava lokalne milicije koje se nalaze pod kontrolom Damaska, na severu Sirije. U prvom redu je prisutan rad na unapređenju taktike u borbi, kao i ostalim elementima kao što su načini i metode pomoći pogođenom saborcu i njegovom bezbednom izvlačenju iz neposrednog vatrenog kontakta.

Specnaz (Foto: RIA)

Na jednoj od fotografija koja je nastala u obučnom kampu u rejonu Alepa, realizovala se obuka u gađanju snajperskom puškom. Interesatno je istaći da je osnovno naoružanje za obuku novih snajperista proslavljena sovjetska puška Mosin-Nagan (“Mosinka”) u kalibru  7,62h54mm.

Tokom svog dugog roka službe, pokazala se kao jedno od najpouzdanijih i najpreciznijih oružja u svetu. Zahvaljujući ovim kvalitetima, ruska vojska je sa “Mosinkom” pregrmela i Prvi (1914-1918) i Drugi svetski rat (1941-1945), odnosno „Veliki otadžbinski rat“, kako ga nazivaju u Rusiji.

Pored svega navedenog, „Mosinka“ je postala jedna od najmasovnije proizvođenih pušaka ikada. Napravljeno je preko 37 miliona primeraka. Neki od njih se prilično lako mogu kupiti i na današnjim tržištima, po prihvatljivoj ceni od 200 dolara. Sa druge strane se neki primerci mogu pronaći i u aktuelnim vojnim sukobima na Bliskom istoku. Tako su jedinice za specijalne operacije ruske armije zaplenile „Mosinke“ od džihadista tzv. Islamske države tokom borbi u Siriji.

Ruska vojska ponovila sirijski scenario, trupe ušle u Venecuelu. Šta se dešava pročitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA