Najnovije

STIŽE RUSKO POJAČANJE: Rusija poslala paklene zveri sirijskoj vojsci! Sada mogu da krenu u konačni napad!

Sirijska arapska vojska (SAA) nedavno je primila veliku pošiljku vojne opreme, uključujući tenkove i oklopna vozila, od ruske vojske u luku Tartus na zapadu Sirije.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Prema satelitskom snimku koji je objavljen ove nedelje, ruska vojska je prevezla 25 tenkova i 16 artiljerijskih pušaka, koja će verovatno biti prebačena u Sirijsku arapsku armiju u narednim danima.

"Na predstavljenom satelitskom snimku možete videti da je velika platforma dodeljena posebno za razmeštanje vojne opreme u luci Tartus, dok su specijalci uspeli da broje 41 tenk, kao i mnogo kamiona i specijalne opreme", izvestila je  Aria Pro.
Ova poslednja isporuka ruskih oružanih snaga dolazi u isto vreme kada se Sirijska arapska vojska priprema za pokretanje opsežne ofanzive u vlastima Latakija, Hama i Idlib na severoistoku Sirije.

Sirijska vojska rasporedila je veliki broj pojačanja na ravnicu Al Gab, severoistočno Latakiju i južni Idlib, za predstojeću ofanzivu koju će voditi 25. jedinica za  specijalne misije (ranije Tigrove snage), 4. oklopna divizija i Republikanska garda.

Ove gore spomenute vojne divizije ranije su vodile ofanzivu južnog Idliba i severne Hame; oni se smatraju jednom od najelitnijih jedinica u oružanim snagama.

Amerikanci ipak ostaju u Siriji? Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA