Najnovije

KABANI U PLAMENU! Sirijska vojska nedelju dana bombarduje uporište džihadista! Sledi konačan udar na teroriste!

Borbeni helikopteri Sirijskih vazdušnih snaga (SuAAF) nastavili su sa masovnim bombardovanjem Kabanija u severoistočnoj Latakiji.

Sirijska vojska bombarduje Kabani (Foto: Jutjub)

Kabani je uporište terorističkih grupa, koje su povezane sa Al-Kaidom. Kabani je jedan od ključnih gradova u ovom delu Sirije, a uporište je Hadžata Tahrira al-Šama, Horasa al-Dina, Islamske stranke Turkestan i Ajnada al-Kavkaza.

Lokalni mediji navode da sirijska vojska već nedelju dana bombarduje ovaj grad sa zemlje i iz vazduha. Navodi se da SuAAF bombarduje centar grada, a da su džihadisti pretrpeli velike gubitke.

Pripadnici terorističkih grupa su se razbežali po periferiji praktično pustog grada. Sirijska vojska cilja uporišta terorista u samom gradu, a mete su pre svega tuneli, rovovi i druga skrovišta sa oružjem i ljudstvom.

Pojedini mediji preneli su da su džihadisti doneli odluku da učvrste svoje položaje u severnoj Latakiji, pošto će ovo područje uskoro biti navodno demilitarizovano.

Međutim, eskalacija sukoba u severnoj Latakiji nagoveštava da bi ovaj region uskoro mogao da bude poprište velikog sukoba SAA i terorista.

Pročitajte OVDE kako SAA granatira teroriste u Idlibu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA