Najnovije

SERGEJ SMENIO IZVRŠNI ODBOR PSG JER NEĆE NA IZBORE? Šta se dešava i zašto Pokret ne može na birališta sve i da želi

Ako je suditi po napisima na društvenim mrežama, u Pokretu slobodnih građana (PSG) situacija je vrlo turbulentna.

Sergej Trifunović (Foto: Jutjub)

Nakon najave da će učestvovati u međustranačkom dijalogu povodom regularnosti predstojećih izbora, pa samim tim i na izborima, prilično su iznervirali onaj deo opozicije koji se zalaže za bojkot.

Upravo se pojavila informacija da je predsednik PSG Sergej Trifunović, navodno, smenio Izvršni odbor stranke koji se zalagao za bojkot jer je podlegao ucenama i pritiscima.

Trifunović se nije izjašnjavao povodom ovih tvrdnji čak ni putem društvenih mreža, kao što ima običaj da čini, a nije odgovarao ni na pozive da prokomenatriše ove navode.

Zvanični stav PSG je sledeći:

- Pokret slobodnih građana učestvovaće u Međustranačkom dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta koji će se održati 9. i 10. oktobra u Beogradu. Na ovaj način nastavljamo borbu za fer i demokratske izborne uslove na koju smo se obavezali potpisivanjem Sporazuma sa narodom. Zahvalni smo na pozivu koji je došao nakon otvorenog pisma predsednika Pokreta Sergeja Trifunovića predsedniku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru. Pozdravljamo spremnost Evropskog parlamenta da posreduje u pregovorima vlasti i opozicije i prihvatamo poziv jer je dijalog jedini demokratski način da dođemo do suštinskih promena - navodi se u saopštenju PSG.

Inače, jedan od članova Izvršnog odbora PSG, Stefan Simić, gostujući u emisiji "Utisak nedelje" kazao je da PSG kao pokret nije u mogućnosti da skupi 50.000 potpisa kako bi postao registrovana stranka, što dovodi u pitanje učešće na izborima, jer kao pokret to neće biti u mogućnosti.

Niko iz PSG nije odgovorio na pitanje kako će učestvovati na izborima ako ne mogu ni da se registruju kao stranka.

Pročitajte OVDE   šta to otkriva Bane Trifunović.

Izvor: espreso. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA