Najnovije

DRAMATIČNA ISPOVEST OCA SRBINA KOJI ČAMI U KOSOVSKOM ZATVORU: Moj Marko hteo da se ubije, ne može da izdrži šiptarsku torturu

“Moj sin je, kako sam tek pre nekoliko dana saznao, hteo sebi da oduzme život u zatvoru! Iako se ranije nije žalio, sada mi, kada odlazim u posete, govori da ne može više da izdrži ni fizički ni psihički jer je izložen strašnoj torturi”, ovim rečima Nebojša (52), otac Marka Rošića (26), opisuje stanje u kojem se nalazi njegov  sin koji je već godinu dana u pritvoru kao osumnjičen u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Marko Rošić je radio za kosovsku policiju (Foto: Jutjub)

Nebojša želi da o svemu obavesti javnost jer je zabrinut za Markov život. On i supruga ne spavaju noćima, nemoćni da pomognu sinu.

“Iako se ranije nije žalio niti želeo da priča, očito da ne može više da izdrži maltretiranje. Nedavno me je stražarka iz zatvora u Gnjilanu obavestila da su naišli u poslednjem trenutku i da su ga sprečili da sebi oduzme život vešanjem o čaršav”, nastavlja priču Nebojša.

NJegov sin čami u pritvoru bez ikakvih dokaza. Zaplašen je i zastrašen, ali roditeljima ne želi da iznosi detalje.

“Bio sam u utorak u poseti Marku u zatvoru kod Podujeva, gde je premešten iz Gnjilana bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja porodice i advokata, i video sam ga u jako lošem stanju. Žalio se da ga bole noge, ali nije želeo da ga vode kod doktora jer ga tada, kako mi je ispričao, posebno šikaniraju - stavljaju mu lance na ruke i noge i sprovode ga specijalci sa puškama, koji ga dodatno muče”, priča Nebojša, i sam zaposlen u kosovskoj policiji.

Kada je poslednji put Marko bio u bolnici u Prištini, u kombiju su ga tukli i pravili selfije sa njim.

“Očito da je izložen svakom vidu torture. Rekao nam je da ga je u više navrata Albanac, koji se predstavio kao glavni policijski istražitelj, ispitivao i da mu je svakom prilikom govorio da samo treba da okrivi Milana Radoičića i državu Srbiju za ubistvo Olivera Ivanovića i da će odmah biti pušten na slobodu. Kada je Marko odgovorio da to ne može jer ne zna za to, onda su nastavili sa raznim vidovima maltretiranja”, nastavlja priču zabrinuti otac.

Navodi da ima saznanja da glavni kosovski tužilac Sulj Hodžaj priprema optužnicu protiv Marka, kojeg u slučaju ubistva Olivera Ivanovića terete zbog papira sa registarskom oznakom njegovog auta, koji je navodno pronađen u džepu pokojnog Ivanovića. Nebojša ističe da tužilac planira da njegovom sinu u optužnici "namontira brojne događaje u poslednjih desetak godina sa severa Kosmeta poput postavljanja bombi, paljenja auta i slično".

“Ne znam više ni kome da se žalimo ni šta da radimo. Znamo samo da nam je dete izloženo strašnim pritiscima i torturi, a tužilac i njegovi saradnici odbijaju čak i da činjenice o njegovom slučaju predoče predstavnicima Euleksa zaduženim za monitoring kosovskog pravosuđa”, ističe uznemireni otac.

Podseća na slučaj ubistva pritvorenika u prizrenskom zatvoru, koje su pravosudni organi predstavili kao samoubistvo. Roditelji mladog Albanca, koji je imao 26 godina, kao i Marko, ustanovili su veštačenjem u Švajcarskoj da se radilo o ubistvu!

Montirani proces

“Vidim da sve ovo što se dešava mom Marku tužilac i nadležni u zatvoru rade po nečijem nalogu, ne znam čijem. Očito da je u pitanju politički proces i bojim se da će optužnica obuhvatiti još teža dela, sa kojima moj sin nema nikakve veze”, zaključuje Nebojša, i ističe da su predstavnici Euleksa, upoznati sa Markovim slučajem, ocenili da na osnovu prvobitne optužnice nije smeo da bude ni priveden a kamoli zadržan u pritvoru skoro godinu dana.

Pročitajte OVDE koja je nova zemlja koja je povukla priznanje tzv. Kosova.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA