Najnovije

KO JE NJEGA PITAO ZA MIŠLJENJE? Voker se oglasio povodom Vučićeve izjave o Račku! Evo šta je rekao!

Bivši ambasador misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker, izjavio je da nije iznenađen izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je izmislio masakr u Račku i dodao da ovo nije prvi put da zvaničnici iz Beograda daju takve izjave.

Vilijam Voker (Foto: Jutjub)

– Ovo nije prvi put u poslednjih 20 godina da me zvaničnici u Beogradu nazivaju različitim imenima i izmišljaju šta se dogodilo u Račku. Postoji dovoljno dokaza šta se dogodilo. Sproveli smo jednu istragu, ali i druge istrage koje su takođe izvršene o ovom masakru, imale su isti zaključak, kao što sam naveo. Žao mi je što se gospodin Vučić ne slaže sa ovim i misli drugačije – naglasio je Voker.

Takođe, Voker je poručio da je vrlo zabrinut zbog toga što, prema njegovim rečima, počinitelji masakra nisu kažnjeni.

– Masakr u Račku izvršile su Bezbednosne snage iz Beograda i bilo ko da je bio odgovoran za taj masakr, mora biti izveden pred lice pravde. To se još nije dogodilo i bojim se da Srbija tvrdi da je ovaj masakr lažna prevara. Međutim, mislim da svet zna bolje – ukazao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o izricanju kazne bivšem ministru administracije i lokalne samouprave Ivanu Todosijeviću, nazvao je masakr u Račku izmišljotinom i insceniranim događajem od strane Vokera.

U Crnoj Gori usvojen zakon o otimanju srpskih svetinja! Više o tome OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA