Najnovije

VENECUELA ISPALILA RAKETE: ''Bukovi'' u akciji (VIDEO)

U okviru strategijske vojne vežbe „Angostura-200“ proverena je bojeva gotovost jedinica PVO koje su opremljene raketnim sistemima srednjeg dometa 9K317 „Buk-M2Э“. Tom prilikom su realizovana i bojeva gađanja

Buk (Foto: RIA Novosti)

Buk-M2Э (NATO kodifikacija SA-17 „Grizzly“) je u savremenom vremenu jedan od najboljih PVO sistema na svetu, opremljen sa novom izuzetno potentnom raketom 9M317 srednjeg dometa, koja ima sposobnost da se bori protiv čitavog spektra vazdušnih ciljeva od aviona strategijske i taktičke avijacije, pa sve to taktičkih balističkih raketa i vazduhoplovnih bombi. Praktično protiv svega što može da leti brzinama i do 4,500 km/č.

Jedan divizion „Buk-M2“ može jednovremeno da napadne 24 različita vazdušna cilja. Pored toga, on to sve radi u uslovima masivne primene sredstava za PeB (protiv-elektronsku borbu). To ga čini izuzetno žilavim protivnikom u borbenom poretku PVO

Efektivni domet po daljini za sistem 9K317 „Buk-M2Э“ dostiže 45km, dok je po visini 25km. Raketa 9M317 je opremljena samonavođenom poluaktivnom doplerskom radarskom glavom 9Э420. NJena ukupna masa dostiže 715 kg, dok masa bojeve glave dostiže respektabilnih 70kg. Pored udarnog talasa, na cilj deluje i masom fragmenata koji kidaju njegov korpus i uništavaju letelicu dok je ona još u vazduhu.

Venecuelanski Buk-M2Э je postavljen na platformu na točkovima MZKT. NJena masa ne prelazi 22 tone, a na nju se mogu montirari sistemi mase do 14 tona. Ovu platformu pogoni motor koji generiše 420 konjskih snaga, što obezbeđuje ostvarivanje maksimlane brzine do 80 km/č. Sa punim rezervoarom, MZKT može da savlada razdaljinu od 1000km. Tehnika je vrlo otporna sna sve klimatske uslove, i može da se upotrebljava u širom rasponu temperature vazduha.

Venecuela ima možda i najmoćniju PVO u celoj Latinskoj Americi,. Pored sistema 9K317 „Buk-M2Э“ tu se još nalazi i modernizovana „Pečora-2M“ i naravno S-300VM „Antej-2500“ koji je glavni sistem za odvraćanje od eventualne spoljne agresije na ovu zemlju. Kopnene jedinice PVO su naoružane velikim brojem modernizovanih artiljerijskih PVO oruđa ZU-23-2M, kao i lakim prenosim raketnim lanserima „Igla-S“.

O ujedinjenju Belorusije i Rusije pročitajte OVDE.

Izvor: Bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vežba venecuelaske vojske

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA