Najnovije

EVO DOKAZA DA JE INDIJA OBORILA PAKISTANSKI F-16: Ipak, da li su se Indijci malo zeznuli?! (FOTO/VIDEO)

Indijsko ministarstvo odbrane predstavilo je fotografiju rakete "vazduh-vazduh" kao dokaz da su u sredu oborili pakistanski lovački avion F-16. Prema pakistanskom vojnom izvoru, "AIM-120C" raketa "vazduh-vazduh" koju je predstavilo indijsko Ministarstvo odbrane nije zapravo pripadalo pakistanskim vojnim snagama.

Avion F-16 (Foto: Pixabay)

Izvor kaže da projektil na fotografiji ima serijski broj koji pripada tajvanskoj raketi, uprkos činjenici da Pakistan nema nikakve diplomatske ili vojne odnose sa Tajvanom*, zbog dobrih odnosa koje ima prema NR Kini.

- Kako mogu da pošalju sliku projektila kao “dokaz” da su oborili F-16? - rekao je pakistanski vojni izvor.

Ostaci rakete tajvanske proizvodnje koja je pripadala pakistanskom avionu F-16, koje su navodno pronašle indijske snage u indijskom delu Kašmira (Foto: Indian Ministry of Defense/AMN)

Izvor je govorio o ostacima na gornjoj slici, što je indijsko ministarstvo odbrane smatralo ključnim dokazom da je pakistanski F-16 oboren od indijskog Mig-21.

Pakistanski vazduhoplovci tvrde da su u sredu oborili dva indijska aviona Mig-21, ubivši jednog pilota i uhvativši drugog u spornom regionu Kašmir.

Oni su poricali tvrdnje indijske vojske da je oborila F-16, dodajući da je njihova avijacija koristila avione JF-17 tokom napada; ispalili su kineske SD10 “vazduh-vazduh” rakete na avione Mig-21.

Bin Laden je u Iranu?! Da li Amerikanci traže novi razlog za napad na Teheran? Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Indijska animacija. Evo kako je oboren pakistanski F-16

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA