Najnovije

CRNI ORAO SPREMAN DA ZADAVI ZLATNOG ORLA: Velika Albanija procvetala u crnogorskoj avliji! (VIDEO)

Nosilac koalicione liste albanskih partija u Crnoj Gori, Nik Đelošaj, uveren je da će crnogorka opština Tuzi biti prva opština u toj državi u kojoj će na vlasti biti Albanci. Tuzi je 1. septembra prošle godine dobio status nezavisne opštine, a na prvim lokalnim izborima u nedelju, pet političkih stranaka i koalicija tri glavne albanske političke partije su se takmčile i, kako se tvrdi, pobedile su osvojivši 16 mandata.

Proslava pobede u Tuzima (Foto: Jutjub)

Prema Đelošaju, to će biti prva opština u Crnoj Gori kojom će upravljati Albanci. Tuzi i Ulcinj su dve crnogorske opštine sa većinskim albanskim stanovništvom, a na prošlogodišnjim izborima albanske partije su pretrpele gubitak.

Đelošaj je za prištinsku Kohu rekao da je ta opština u trenutno veoma lošem stanju zbog ekonomske nerazvijenosti i dugogodišnjeg zanemarivanja. Dolaskom Albanca na vlast, Đelošaj kaže da su stvorene nove mogućnosti.

- Bitno je da napravimo albansku administraciju u kojoj ćemo disati na albanskom. Takođe ćemo pokrenuti plan urbanog razvoja, privlačeći strane investicije iz albanske dijaspore i na taj način dorpinesemo razvijanju infrastrukture zemlje - rekao je.

Obećava da će, kako kaže, Albancima preneti najbolju poruku gde god da su, a ta poruka je: da neće biti lidera i da treba da budu ujedinjeni.

Neće ostati ni “M” od Montenegra. Šiptari polako ali sigurno osvajaju Crnu Goru. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Slavlje Šiptara u Tuzima

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA