Najnovije

VELJA ILIĆ IMA PORUKU ZA PUTINA: Vučić će pobesneti! (VIDEO)

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je da je narod na protestu u subotu u Beogradu pokazao jedinstvo, ali da je opozicija pokazala podeljenost.

Velja Ilić (Foto: Jutjub)

- Narod koji je došao, pokazao je da je jedinstven u zahtevu da ode režim Aleksandra Vučića - rekao je Ilić na stranačkoj konferenciji za novinare.

Prema njegovoj oceni, na protest je došlo mnogo ljudi, "s obzirom na uslove i da se zna da je prevoznicima zabranjeno da prevoze građane u Beograd, da su ukinuti svi i redovni polasci kojima je moglo da se stigne na proteste".

- Ti ljudi su odvojili od usta da bi pokazali svoje nezadovoljstvo i to je za svako poštovanje - istakao je Ilić i konstatovao da je, što se naroda tiče, sve bilo u najboljem redu.

- Ali ono što zabrinjava jeste da se pokazala podeljenost opozicije i da je deo naroda izviždao neke lidere opozicije, što šalje jasnu poruku da ih narod neće – rekao je lider NS.

On je ukazao da su govori lidera jednog dela opozicje, posle protestne šetnje, bili suvišni i da je trebalo pustiti samo predstavnike naroda da govore.

- Nejedinstvo opozicije se pokazuje i time što jedan deo opozicije uopšte nije ni pozvan na proteste - predočio je Ilić.

On je poručio da "opozicija mora da sedne i da se dogovori ili svi pod jednu kapu, pa da usaglasimo stavove ili da se ide u dva bloka, s jedne strane nacionalni, a s druge ovaj takozvani građanski, koji je liberalniji prema tim ključnim pitanjima".

- Pa onda, ako pobedimo Vučića na sledećim izborima, formirati vladu ta dva bloka u kojoj čemo jedni druge da kontrolišemo - precizirao je Ilić i ocenio da je to najbolji način da nema "poslova bez tendera, krađa i malverzacija".

On je uveren da Savez za Srbiju hoće da nametne lidere koje nema i koje narod neće i napominje da "narod hoće novog lidera".

- Mi moramo da iznedrimo tog novog lidera koji će se suprotstaviti Vučiću, a iz koga će stati cela opozicija - poručio je Ilić.

On predviđa da nema ništa od ulaska Srbije u Evropsku uniju i zato poziva Srbiju da se okrene sebi i gradi jaku privredu, ekonomiju i jako selo. Ilić je upozorio da Kosovo i Metohija ne smeju da budu tema razgovora u kojima se pominje razgraničenje i bilo kakva predaja teritorije.

- Kosovo je okupurano, tako se treba ponašati i na to staviti tačku - rekao je Ilić.

On navodi da "režim hoće da raspiše izbore", ali ukazuje da "niko normalan neće da izađe na izbore koje će oni da raspišu po njihovim pravilima i da ih kupe i nateraju narod da glasa pod pretnjom".

- Mora da se postave jasni zahtevi i da se od REM traži da se nekim televizijama oduzmu nacionalne frekvencije - naglasio je Ilić.

Ilić na konferenciji zamolio ruskog predsednika Vladimira Putina da "ne daje podršku Vučiću", jer "gospodin Putin mora da shvati da narod nije za Vučića".

Borko Stefanović poručuje: Blokade i kampovanje nisu isključeni. Pogledajte OVDE.

Izvor: FoNet, N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Velja Ilić objašnjava kako je Ana Brnabić postala tata!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA