Najnovije

ŠIPTARI STREPE ZBOG MOGUĆEG DOLASKA OVOG POLITIČARA NA MESTO ŠEFA DIPLOMATIJE EU: Da li je sreća konačno na našoj strani?

Portal Politiko navodi da bi španski ministar spoljnih poslova ukoliko bude izabran na mesto novog šefa EU diplomatije bio i novi posrednik u dijalogu Srbije i Kosova koji za cilj ima normalizaciju odnosa.

Žozep Borel (Foto: jutjub)

Ukoliko Žozep Borel bude izabran na mesto šefa diplomatije EU, to bi moglo da dovede do komplikacija zbog činjenice da Španija ne priznaje Kosovo.

 U okviru bloga koji se bavi EU samitom i imenovanjima na vodeće pozicije EU institucija evropski portal navodi se da bi španski ministar spoljnih poslova ukoliko bude izabran na mesto novog šefa EU diplomatije bio i novi posrednik u dijalogu Srbije i Kosova koji za cilj ima normalizaciju odnosa.

Komplikacije vezne za moguće Borelovo imenovanje, pored optužbi za pronevereni novac i loše poslovanje nemačke ministarke Ursule fon der Lajen, samo su još jedna primer koji govori u prilog tome da EU lideri nisu potpunosti razmotrili posledice svojih izbora..

U tekstu se navodi i da Španija ne priznaje nezavisnost Kosova zbog sopstvene zabrinutosti u vezi sa separatističkim pokretima, uključujući i onaj u Kataloniji.

Islamisti napali policiju u Francuskoj, ispaljeno čak 115 projektila, o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA