Najnovije

NAJAVILI SU OSVETU: Izrael izvršio još jedan napad i to duboko u teritoriju Libana! Ovi prekaljeni borci su spremni da odgovore! (VIDEO)

Sinoć je izraelska vojska izvela napad unutar istočnog Libana, pogodivši bazu koja pripada Narodnom frontu za oslobađenje Palestine (PFLP).

Narodni front za oslobođenje Palestine (Foto: jutjub)

Prema vojnom izveštaju: „Sinoć oko 1:20 časova izraelske bespilotne letelice su izvršile tri vazdušna udara u dolini Beka, ciljajući Generalnu komandu “Narodnog fronta za oslobođenje Palestine” (PFLP)  u blizini Kusaje.“

U izveštaju se dodaje da „prema palestinskim zvaničnicima, napad nije usmrtio nikoga a naneo je samo manju materijalnu štetu, a ni PFLP niti bilo koja druga palestinska frakcija još nisu postavile otvorene pretnje za odmazdu protiv Izraela“.

PFLP jedna je od najbližih palestinskih grupa sirijskoj vladi sa sedištem su u južnom Damasku, a vodi ih njihov dugogodišnji vođa general Ahmad DŽibrel.

Izraelski napad usledio je samo dan nakon što su ciljali položaje Hezbolaha unutar područja Akrabe u okolini Damaska.

Ovaj gore navedeni napad rezultirao je smrću pet vojnika Hezbolaha. Kao odgovor, portparol Hezbolaha je rekao da će libanska grupa u bliskoj budućnosti osvetiti protiv Izraela.

Konvoj sirijskih tenkova kreće u bitku za Kabani, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA