Najnovije

STANJE LUDILA! SVI SU NA NOGAMA! Nastavljaju se neredi u Hongkongu! Suzavci i molotovljevi kokteli na sve strane!

Tokom protesta u Hongkongu pripadnici policije su ispalili suzavac nakon što su demonstranti počeli da bacaju „molotovljeve koktele“ na jednu od zgrada u vladinom kompleksu, navodi se u saopštenju policije.

Neredi u Hongkongu (Foto: Jutjub)

List „Saut Čajna morning post“ piše da je policija upotrebila i biber-sprej. Nakon što su zapaljene plastične barikade, koje su postavljene oko zgrada u vladinom kompleksu, upotrebljeni su vodeni topovi, ali voda nije bila uperena u ljude, već u vazduh. Kako piše list, pored zgrade skupštine je pojačano prisustvo policije.

„Na jednu od zgrada u vladinom kompleksu velika grupa demonstranata baca boce za zapaljivom masom, što predstavlja vandalizam. Nakon nekoliko neuspešnih upozorenja, policija je upotrebila suzavac i minimalnu silu radi rasterivanja demonstranata“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, „molotovljevi kokteli“ su bacani na zgradu glavne uprave policije.

Veliki protesti u Hongkongu traju od juna. Povod za njihovo izbijanje bilo je razmatranje izmena zakona o ekstradiciji, koji je kasnije povučen. Demonstracije su u početku bile mirne, ali su zatim izbili sukobi koji su vremenom postajali sve žešći i u kojima je povređeno nekoliko desetina ljudi.

Tramp odlučio da ipak razgovara sa Kinom! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA