Najnovije

SVI DETALJI RUSKE OFANZIVE NA HARKOV: Zauzeto deset sela na granici - Rusi probijaju linije ukrajinske odbrane (VIDEO)

Ruska armija, kao što su ukazivale razne prognoze, kako ruskih analitičara i izvora, tako i ukrajinskih i zapadnih, otpočela je ofanzivna dejstva i napade na strateški bitne tačke u Harkovskoj oblasti, a da ovo nije samo "glasina", potvrdio je i lično ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski.
Mapa sukoba

Mapa sukoba

O svemu je izvestilo i ukrajinsko ministarstvo odbrane na mreži Iks, tvrdeći da je ruska avijacija izvela žestoke udare u pravcu Volčanska, ali da je ukrajinska armija uspela da zaustavi nadiranje ruskih snaga. Ranije je Zelenski naredio evakuaciju stanovništva Volčanska.

Međutim, i ukrajinski i ruski vojni korespondenti su danas popodne izvestili da su ruske snage ušle u čak pet sela Harkovske oblasti i da se odvijaju žestoke borbe.

Ukrajinski ratni korespondenti ukazuju na napredovanje ruskih oružanih snaga u oblasti sela Streleče-Krasnoe-Pilnaja-Borisovka u pravcu Lipcova i kod sela Pletenevka ka Volčansku.

Jutjub kanal Militeri Sameris, verzija na srpskom jeziku, donosi detaljnu analizu situacije na frontu, a posebno o dešavanjima u Harkovskoj oblasti i ruskoj ofanzivi na Harkov.

Pogledajte:

Pročitajte OVDE šta Đilas kaže o Kini i Evropskoj Uniji

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA