Najnovije

STIGAO RUSKI FAVORIT: Putinova armija nije odustala i u Voronješki je stigla ova mašinerija!

Protivvazduhoplovne jedinice Zapadnog vojnog okruga (skr. ZVO) dobile su duboko modernizovani divizion raketnog PVO sistema S-300. Ovo je prenela informativna služba Zapadnog vojnog okruga. Očekuje se da će ovaj divizion u potpunosti biti uveden u eksploataciju do oktobra ove godine. On će imati zadatak da štiti najvažnije objekte u Voronješkom regionu.

S-300 (Foto: mil. ru)

„Elementi raketnog diviziona PVO S-300 PM-2 „Favorit“ su pristigli na punkt svog stalnog baziranja u Voronješku oblast i pristupili uvođenju u naoružanje“ – govori se u saopštenju koje je preneo ruski internet portal TASS.

Kako su precizirali u informativnoj službi ZVO „fabričko usavršavanje je prošao mobilni sistem punkta za upravljanje, a takođe i bojeve rakete“

Očekuje se da će ovaj divizion u potpunosti biti uveden u eksploataciju do oktobra ove godine. On će imati zadatak da štiti najvažnije objekte u Voronješkom regionu.

Duboka modernizacija S-300 na standard S-300PM-2 je završena sredinom druge decenije 21.veka. To je bilo neophodno radi sve većeg usložnjavanja borbenih zadataka koji se nameću pred jedinice PVO u celini. Konstruktori iz koncerna „Almaz Antej“ su posebnu pažnju usmerili na osavremenjivanje komponenti sistema kao što je glavni osmatrački radar, zatim nišanski radari, kao i značajno unapređenje mobilnog komandnog punkta. Lansirne jedinice sistema su osavremenjene u okviru svojih jedinica. One su tako modernizovane da su mogle da koriste savremenije, snažnije i dalekometnije rakete, nego što su imali klasični modeli raketnih sistema S-300. Na ovakav način ruska armija je osavremenila nekoliko svojih zenitno-raketnih pukova.

S-300 PM-2 se može upotrebiti ne samo protiv borbenih aviona pete generacije ili balističkih raketa kratkog dometa, nego i protiv taktičkih balističkih raketa srednjeg dometa. Blokovi integrisane elektronike su znatno podigli tehničko-taktičke karakteristike ovog sistema. Zahvaljujući ovome on sada može sa velikom verovatnoćom da presretne vazdušni cilj koji se nalazi na daljini do 250km. Pored toga, ceo sistem se odlikuje povećanim stepenom otpornosti na protivelektronsko dejstvo neprijatelja. NJegova efikasnost neće biti smanjena ukoliko protivnik masovno upotrebljava sredstva PEB. Novi komandni punkt obezbeđuje punu integraciju S-300 PM-2 sa različitim sistemima i jedinicama u okviru PVO.Za nekoliko godina aktivne eksploatacije u PVO jedinicama ruske armije ovaj sistem je ocenjen izuzetno visokom ocenom. Naime, za vreme brojnih ispitivanja raketnog sistema S-300 PM-2 potvrđene su odlične ocene njegovih tehničko-taktičkih sposobnosti.

Kakvu silu je Peking pokazao na nebu, pročitajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA