Najnovije

SIRIJSKA VOJSKA NAPREDUJE U IDLIBU! Asadove snage oslobodile četiri grada! DŽihadisti se razbežali po pustinji!

Sirijska arapska armija (SAA) napravila je prvi veliki napredak u 2020. godini, pošto je uspela da oslobodi četiri grada u jugoistočnom Idlibu, koja su bila pod kontrolom džihadista.

SAA je nastavila sa napredovanjem u Idlibu (Foto: Jutjub)

SAA je velikom ofanzivom, koju su predvodili Peti korpus i 25. divizija specijalnih snaga (nekadašnji Tigrovi) napala je prvo grad Abu DŽarif, koji se nalazi jugoistočno od Marat al-Numana.

Sirijska vojska je uspela da oslobodi Abu DŽarid, pošto je prethodnih dana odbrana džihadista značajno oslabila posle ruskog bombardovanja.

SAA je posle oslobađanja ovog grada uspela da istera džihadiste iz još tri grada, Tal Katraha, Navijah Šarkijaha i Navijah Garbijaha. DŽihadisti koji su bili okupljeni oko Hadžata Tahrira al-Šama povukli su se u oblast Tal Karsijan u jugoistočnom Idlibu.

Izvor blizak sirijskoj vojski je rekao da džihadisti pretrpeli velike gubitke u ovim sukobima, a ostatak pobunjenika se povukao iz četiri grada.

Isti izvor je naveo da je ovaj veliki napredak SAA prvi u ovoj godini, a ujedno je dao snagu sirijskoj vojsci da u narednom periodu nastavi sa ofanzivom i da u potpunosti očisti Idlib od terorističkih grupa.

Pročitajte OVDE kako je sirijska PVO odbila neprijateljski napad u Homsu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA