Najnovije

ZA SOLANU JE OSTROG ŠTAB TERORISTA! Sramni antisrpski izveštaj NATO stručnjaka!

Evropski savet za spoljne poslove, čiji su članovi Havijer Solana, Bernar Kušner, Marti Ahtisari, Karl Bilt i DŽordž Soroš - ljudi koji su se otvoreno izjašnjavali kao protivnici Srba, aminovao je udar predsednika Crne Gore Mila Đukanovića na svetinje Srpske pravoslavne crkve.

Ilustracija (Foto: Jutjub/ Pravda)

U izveštaju Evropskog saveta "Moć perspektive - zašto je članstvo u EU i dalje važno na zapadnom Balkanu?", koji je objavljen 7. januara, baš na pravoslavni Božić, navodi se da SPC ima veliki uticaj u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji.

Stručnjaci za Balkan "primećuju" da SPC ima nacionalističke i kontroverzne poglede, da poriče srpske ratne zločine, negira LGBT prava i ravnopravnost polova, NATO zove četvrtim Rajhom, u jakim je vezama sa Rusijom, a neprijateljski nastrojena prema Zapadu. U ovoj opskurnoj analizi došli su čak i do podataka da je manastir Ostrog bio jedna od lokacija na kojima je pripremana navodna teroristička akcija 2016. godine u Crnoj Gori.

- SPC nije registrovana u Crnoj Gori, ne plaća porez i vlasti ne znaju koliko sveštenika aktivno služi. Zakon o slobodi veroispovesti neće isterati SPC iz Crne Gore, ali će vlast uzimanjem svetinja umanjiti uticaj SPC i ostvariti kontrolu koja joj je neophodna - piše u dokumentu, koji je ujedno i predlog EU da podrži Podgoricu.

Inače, Srbi pamte Solanu kao bivšeg generalnog sekretara NATO koji je potpisao naredbu o bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine, Kušnera kao nekoga ko je znao za sve zločine nad Srbima, pa i trgovinu organima u takozvanoj žutoj kući, ali je to negirao, a Ahtisarija kao otvorenog lobistu za nezavisnost lažne države Kosovo.

Ekspert za špijunažu razotkrio dosije o vezama Trampa i Rusije. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA