Najnovije

RALE MILENKOVIĆ USIJAO INTERNET: Jutka je za sve naprednjake ostvarenje sna - moć, vlast, da pljeskaš po zadnjici, da vataš za grudi...

Glumac i reditelj Radoslav Rale Milenković smatra da je bojkot izbora opravdan i ističe da pitanje šta posle bojkota nije pitanje za opoziciju, već za Srpsku naprednu stranku.

Rale Milenković (Foto: Jutjub)

Prema njegovoj oceni, uz bojkot od strane opozicije, i bahatost i bezobrazluk vlasti, izbori se neće završiti bez 97 odsto glasova za SNS.

"Bojkot bi u ovim uslovima morao da bude reakcija zdravog razuma u odnosu na to kako se zamišljaju izbori u štabu SNS i strankica satelitčića", rekao je Milenković.

On pita ako je u Srbiji zlatno doba, a "svi su tako nedužni sa oreolčićima nad glavama i ordenjem na prsima", otkud pred kraj leta neki razgovori.

"To će neka milostinja da se da opoziciji... A onda onaj tamo neki, da li je Mirović, kaže da je poslao šofera u Lučane da proveri da li je Đilas ukrao narodni novac. Ta vrsta bezobrazluka, bahatosti, to bez 97 posto mislim da se neće završiti", ocenjuje Milenković.

Govoreći o situaciji posle bojkota, on kaže da će se desiti ono što po dijalektici mora da se desi i kako sve razne službe to usmere.

"Šta posle bojkota je pitanje za SNS. Šta kada dobiješ 97? Šta kada daš 100 golova kada vas 11 igraju sami? To je pitanje za sve. Ali ja mislim da nije pitanje zbog onoga šta posle, nego kako možeš da ideš na te izbore. Sumnjiva mi je ova opozicija koja hoće i koja je izlazila u tim uslovima", napominje poznati glumac.

Upitan kako da se onda pobedi ova vlast, Milenković kaže da će to morati da se desi nekom nepoznatom silom koja iznenada dolazi i rešava stvar. On napominje da postoji "nešto starije", da nema kralja koji nije sišao sa trona, i da je samo pitanje ko će to dočekati.

Situacija u društvu - bez morala, blato, gnoj, sepsa

Govoreći o situaciji u društvu, on napominje da je na delu laž, prevara i simulacija, da živimo u simuliranoj demokratiji, simuliranoj pravnoj državi.

Dnevni list Danas objavio je da su radnici fabrike "Milan Blagojević namenska" iz Lučana pod pritiskom da tuže taj list zbog izveštavanja o događajima ispred suda u Ivanjci kada su se radnici okupili da podrže direktora i tom prilikom vređali porodicu poginulog  kolege. Milenković kaže da su "vlastohlepnost i želja da se sve kontroliše i da se sve ima nezajažljivi".

Govoreći o radnicima koji su došli da podrže direktora i opravdanja da to rade da bi zaštitili svoju egzistenciju, glumac isitče da se uvek nađe alibi kvaziljudskog razumevanja da bi se opravdali nečasnost, slabost i kukavičluk.

Vređanje porodice preminulog radnika vidi kao dno ljudskosti.

"Ne znam kako se to uopšte i zove. To je jedna boleština. To je dokaz u kakvom društvu živimo i do čega smo kao društvo dovedeni. Svaki običajni zakon bi te ljude nazvao sramnim... Dokaz u kakvoj trulosti, gnoju, blatu mi živimo. Svaki čoban sa planine bi rekao: 'Ostavi čoveka, požali ga. Ako ne možeš da ga utešiš nemoj mu sipati so na ranu'", kaže Milenković.

Dok u Lučanima radnici podržavaju direktora, u Brusu predsednik opštine Milutin Jeličić Jutka kao svedoke na sudu poziva svoje direktore.

"Taj neki klipan pozvao je svoje direktore koje on zapošljava, koje on poseduje. Ali verovatno je to zato što su oni je*kali zajedno pa će oni dati pouzdane podatke, pa će oni da kažu istinu i samo golu istinu", komentariše Milenković.

Upitan zašto se vladajuća stranke ne odriče Jutke, on pita kako da ga se odreknu, kada je on verovatno idol za 97 odsto njih.

"Ja imam uzorak socijalni i psihološki. Igrao sam u jednoj seriji čoveka koji ima i ženu i ljubavnicu i svi žive zajednu. Kada odem na pijacu i piljaru, oni mi biraju bolje. Neki, oni koji su više jutkasti, mi kažu: 'Al ih mlatiš Rako!' Jutka je za sve te ljude ostvarenje sna - moć, vlast, da pljeskaš po dupetu, da vataš za sise, da prdneš kad želiš i da se svi smeju i da si frajer", objašnjava gost Novog dana.

Komentarišući kakav bi epilog ova dva slučaja mogla da imaju, on ukazuje na direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjak.

"Epilog je da se dogodi ono što nekome trenutno odgovara. Kakav je epilog ovog Drobnjaka? Predsednik države te javno proziva da si alkoholičar. Pošto si vreća za udaranje tebi je super. Jedino što ne znamo kako da se reši ta sepsa, to trovanje krvi do kojeg smo stigli", zaključuje Milenković.  

Pročitajte OVDE šta je Aleksandar Vučić rekao posle razgovora sa Metjuom Palmerom.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA