Najnovije

NEPRIJATELJU SLOMLJENI ZUBI NA JUŽNOM FRONTU: Jermeni odbranili strateški grad ali preti katastrofa

Jermenske snage uspele su da odbrane strateški grad Hadrut na jugu Nagarno Karabaha. Grad je večeras potpuno pod kontrolom jermena nakon što su azerbejdžanske snage nakon više pokušaja osvajanja grada obustavile dalje napade.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Nakon što su okupirale reon Jabrail Azerbejdžanci su pokušali da napreduju sa južne strane Nagorno Karabaha ali se Hadrut pokazuje kao nperemostiva prepreka.

Uprkos sporazumu o primirju iz Moskve Azerbejdžanska strana nastavlja ofanzive operacije. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je snimak dva naselja koja su zauzeli, snimke možete videti OVDE.

Situacija u u Karabahu je blizu humanitarne katastrofe, izjavio je premijer Jemrnije Nikol Pašinjan.

Pašinjan je na sastanku sa ambasadorima stranih država rekao da je situacija na južnom frontu napeta i da se ne poštuje primirje.

On je potvrdio da je Azerbejdžan prekrši dogovor o prekidu vatre koji je postignut u Moskvi. Odmah nakon što je stupilo na snagu primirje, Azerbejdžan je pokušao da zauzme grad Hadrut“.

Po njegovim rečima, u području Hadruta su u toku borbe, vojska Karabaha izvodi operaciju za neutralisanje protivničkih grupa.

„U zoni karabaškog konflikta smo blizi humanitarne katastrofe, ako ne i na pragu humanitarne katastrofe. Jedini način da se spreči ta katastrofa je priznanje prava naroda Nagorno-Karabaha na samoopredeljenje i priznanje nezavisnosti“, rekao je Pašinjan.

Zašto Rusija poslednji put pruža ruku Nemačkoj, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda/rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA