Najnovije

BEZ STIDA I SRAMA: Saznajte kako je albanski lobista Voker ponovo napao Srbiju!

Bivši šef Verifikacione misije na KiM, Vilijam Voker ponovo je napao Srbiju. Nedavno je osnovao organizaciju pod nazivom "Voker Fondacija", koja će delovati i na Kosovu, navodno sa ciljem da pomogne građanima Kosova u borbi za bolju budućnost.

Vilijam Voker (Foto: Jutjub)

Iako je pokušao da objasni da nije rekao da ima plan za realizaciju plana “Velike Albanije”, o čemu je govorio pre osam dana na proslavi stranke zločinca Ramuša Haradinaja, on je ponovio da Albanci moraju da deluju zajedno. Takođe, optužio je srpske zvaničnike za širenje propagande, iako svi dobro znaju, šta se dogodilo kada je Voker uticao na kreiranje javnog mnjenja.
Voker negira da lobira za “Veliku Albaniju”, kako je navedeno u srpskim medijima. On kaže da su ga srpski zvaničnici optužili da podržava taj projekat, navodeći da oni i dalje koriste istu propagandu kao bivši predsednik Srbije, Slobodan Milošević, piše Gazeta Ekspres.
Voker je rekao da su ga pogrešno razumeli kada je govorio o jedinstvu Albanaca i da nije mislio na ujedinjenje Albanaca u jednu državu.  Podsećamo, on je o tome govorio na na 17. godišnjici osnivanja Alijanse za budućnost Kosova, stranke koju vodi bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj.
– Kada sam to rekao, mislio sam da bi Albanci na Kosovu, Albaniji i Makedoniji, bili u daleko boljoj poziciji ako rade zajedno. Ja sam bio u Makedoniji prošle nedelje i Albanci su tamo podeljeni. Takođe, albanska dijaspora je podeljena – rekao je Voker.
– Takođe, mislim da albanska zajednica, ovde na Kosovu, treba da ostavi po strani političke razlike i ujedini se – rekao je Voker u intervjuu za Klan Kosova.
Bivši šef misije OEBS-a na Kosovu, tvrdi da su srpski lideri uvek pokušali da uplaše svet sa idejom “Velike Albanije”.
Pročitajte OVDE i ko to zahteva da Vulin bude nepoželjan u Hrvatskoj? IZvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta Vučić kaže o Vokeru
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA