Najnovije

ŠOJGU ZAHTEVA DA SE FINALIZUJE AM-17! Ovo je moćna jurišna puška kojom će biti naoružani piloti ruskih lovaca SU-35 i SU-57! (VIDEO)

Prema zvaničnom ruskom odbrambenom listu Krasnaja zvezda, na nedavnom Forumu "Vojska-2020", ruski ministar odbrane Sergej Šojgu zatražio je od kompanije "Kalašnjikov" da finalizuje automatsku pušku AM-17 za pilote što je pre moguće.

Šojgu (Foto: kremlin.ru)

Šojgu smatra da oružje mora da dobije suštinske modifikacije kako bi moglo da zadovolji standarde pilota ruskih vazduhoplovnih snaga, odnosno optimalnu veličinu i težinu.

Obično svaki vojni pilot nosi pištolj sa najmanje dve kutije metaka koji se koristi za samoodbranu u slučaju sletanja na neprijateljsku teritoriju (zajedno sa dugačkom listom materijala koja uključuje čak i zlatnike i komplet za preživljavanje), ali AM-17 koji je prvi put predstavljen na Forumu "Armi-2020" je "mala" jurišna puška duga 74 cm i teška samo 2,5 kg.

Ukratko, nije isključeno da ova puška bude opremljena daljim mogućnostima rastavljanja cevi kako bi se smanjila njena dužina po ugledu na ono što je uradila Amerika sa ultra kompaktnom verzijom M4 ili Gau-5 A ASDV (Oružje samoodbrane vazduhoplovstva) opremljeno odvojivom cevi za pilote američkog vazduhoplovstva.

AM-17 koristi standardni kalibar od 5,45 × 39 mm sa okvirom u kojem  staje 30 metaka. Opremljena je teleskopskim nosačem koji se može bočno preklopiti, što smanjuje njegovu ukupnu dužinu na 49 cm. Može da puca u poluautomatskom ili potpuno automatskom režimu, a taktički prigušivač se može staviti na usta cevi.

Azerbejdžan napreduje ka strateškom koridoru - preti katastrofa. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA