Najnovije

Ambasador Egipta pozvao srpske turiste da sjedine primorski turizam sa kulturom i životnom sredinom!

Na panelu posvećenom turizmu tokom godišnje konferencije “Jaka žena i ličnost godine”, Ambasador Egipta u Beogradu pozvao srpske turiste da sjedine primorski turizam sa kulturom i životnom sredinom.

Foto-Promo

     Ambasador Egipta u Beogradu, Amr Alguvejli, učestvovao je na panelu posvećenom turizmu u sklopu godišnje konferencije “Jaka žena i ličnost godine” održanoj u Vrnjačkoj Banji, pozivajući srpske turiste da se upoznaju sa naporima koje su uložili Ministarstvo turizma i antikviteta i Ministarstvo životne sredine u integraciji primorskog turizma sa kulturom i životnom sredinom.

     Alguvejli je istakao i da je Ministarstvo turizma i antikviteta Arapske Republike Egipat, prilikom otvaranja Muzeja u Hurgadi i dovršavanja radova na izgradnji Muzeja Šarm el Šeik, nastojalo da omogući turistima u priobalnim gradovima, da se upoznaju sa nasleđem egipatske civilizacije, uključujući i privremene eksponate iz Tutankamonove kolekcije, čime se obuhvataju kulturni i primorski turizam. Ambasador Egipta u Beogradu je takođe predstavio i napore Ministarstva životne sredine na promociji ekoturizma, napominjući da je to jedna od turističkih aktivnosti koja je najkompatibilnija sa merama predostrožnosti za suočavanje sa pandemijom virusa Kovid-19, pre svega jer se odvija u prirodi. Alguvejli je podsetio i na prvo učešća paviljona posvećenog ekoturizmu u okviru učešća Egipta kao počasnog gosta Beogradskog sajma turizma u februaru ove godine. 

    Alguvejli je zaključio da umerena klima u Egiptu omogućava turistima da veći deo svog boravka i turističkih aktivnosti tokom cele godine, različitih godišnjih doba i različitih vrsta turizma, koje uključuju primorski, kulturni i ekoturizam, provedu na otvorenom, čime se postiže veći stepen prevencije protiv pandemije izazvane korona virusom. Ambasador Egipta u Beogradu istakao je da su mere predostrožnosti, koje su preduzele turističke opštine u Egiptu, privukle veliki broj srpskih turista, što se može primetiti i u obimu turista iz Srbije u Egiptu u odnosu na broj stanovnika. Ovim je predstavljeno poverenje koje pridaju provođenju odmora u Egiptu i uvažavanju pogodnosti koje su im dostupne od obnavljanja turizma u julu. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA