Najnovije

NEVIĐENO KRVOPROLIĆE! Neprijatelj krenuo u brutalnu ofanzivu! Vojska odmah reagovala!

Ranije ove nedelje, Islamska država (ID) pokrenula je iznenadne napade duž Hamine jugoistočne ose sa susedniom pokrajinom Homs, ubivši i ranivši nekoliko vojnika Sirijske arapske vojske (SAA) koji su bili prisutni u tom području.

DŽihadisti ID. (Foto: Jutjub)

Prema terenskom izvoru u pokrajini Hama, Islamska država, koja je poslednja dva meseca provela ciljajući nova područja u centralnoj Siriji, pokrenula je niz napada na kontrolne punktove Sirijske arapske vojske unutar okruga Al San.

Kao rezultat ovih napada, teroristička grupa uspela je da zauzme neke kontrolne punktove i opremu pre nego što je komanda Sirijske arapske vojske poslala pojačanje u okrug Al San i počela da koristi svoje vazduhoplovstvo za gađanje položaja Islamske države.

U četvrtak su sirijske i ruske vazduhoplovne snage izvele brojne vazdušne napade na centralni region zemlje, pogodivši nekoliko terorističkih skrovišta unutar regije Badija Al Šam.

Otkako su izgubile svoje faktičke prestonice u Iraku i Siriji, Islamska država se oslanjala na njihove spavaće ćelije u obe zemlje, dok izvode periodične napade da bi napravile pustoš protiv dotičnih vlada.

Asad spremio pakleni plan protiv okupatora Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA