Najnovije

CRNOGORSKA VLADA JOŠ VISI O KONCU: Ni Pokret za promene nije odlučivao o podršci Krivokapiću

Sednice partijskih organa Pokreta za promene, na kojoj će odlučivati o podršci novoj vladi mandatara Zdravka Krivokapića, biće održane 28. novembra, saopšteno je iz te partije.

Zdravko Krivokapić. (Foto: Jutjub)

Prvobitna odluka bila je da se sednice održe prekjuče, ali je odluka promenjena zbog, kako su objasnili, usložnjavanja epidemiološke situacije i odlaganja sednice parlamenta za 2. decembar.

Do sada su formalnu podršku predloženoj ekspertskoj vladi Zdravka Krivokapića dali Prava Crna Gora i URA.

Ni Nova srpska demokratija ni Demokratska narodna partija još nisu održale sednice stranačkih organa, kao ni Demokratska Crna Gora i Demos.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić u subotu je rekao da će predložiti organima partije da podrže vladu, ali je problem što još ne znaju da li će vlada imati potpredsednike ili zamenika, ko će biti ministar odbrane i unutrašnjih poslova.

Iz NSD su ranije najavili mogućnost da Predsedništvo donese odluku jer Glavni odbor verovatno neće moći da se sastane. I predsednik DNP-a Milan Knežević rekao je ranije da će na stranačkim organima predložiti da se prihvati predlog mandatara za sastav nove Vlade.

Socijalistička narodna partija je 9. novembra održala sednicu Izvršnog odbora nakon koje su saopštili da traže da se njihovi predstavnici sastanu sa mandatarom i "da se više vrednuje rezultat SNP-a na istorijskim izborima 30. avgusta".

Predsednik SNP-a Vladimir Joković najavio je da će sastanak sa mandatarom biti održan danas.

Predsedništvo SNP-a bi trebalo da bude održano sledećeg vikenda, jer su iz te partije na Kolegijumu predsednika Skupštine, kada je prvobitno sednica bila zakazana za 24. novembar, rekli da im ne odgovara raniji datum zbog sednice Predsedništva.

Nakon reakcija javnosti da je 24. decembar datum početka Podgoričke skupštine 1918, čijim je odlukama Crna Gora izgubila samostalnost, ali i procedure za izmenu Poslovnika, Skupština je odložena za 2. decembar. Do tada bi, kako je objašnjeno, trebalo da stupe na snagu izmene Poslovnika i omogući se onlajn glasanje poslanicima koji zbog korone ne mogu da prisustvuju sednici.

Tramp smenjuje šeficu CIA! Više o tome OVDE.

Izvor: vijesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA