Najnovije

SVE VERZIJE UBISTVA ''OCA IRANSKE BOMBE'': Od 12 napadača do daljinski upravljanog mitraljeza

Na iranskog naučnika izvršen je atentat daljinskim upravljanim mitraljezom sa 150 metara, prenela je novinska agencija Fars, suprotno prethodnim izveštajima o timu od 12 osoba koji su izvršili ubistvo.

Fahrizadeh (Foto: Jutjub)

Pozivajući se na "nove detalje" koje su novinari dobili od neidentifikovanih izvora, Fars je preneo da je glavno obezbeđenje u koloni automobila naučnika Mohsena Fakrizadeha napustilo svoju pratnju kako bi pripremilo mesto dolaska u Absard, istočno od Teherana.

Upravo tada, automobil u kojem su bili Fahrizadeh i njegova supruga pogođeni su mecima. Izašao je iz vozila, misleći da je zvuk izazvan nesrećom, neispravnošću motora ili preprekom. Daljinsko upravljani mitraljez postavljen na automobil "Nisan" udaljen 150 metara, zatim je pucao na naučnika, pogodivši ga dva puta u bok i jedanput u leđa, prekinuvši mu kičmenu moždinu.

U telohranitelja koji je pokušao da zaštiti Fahrizadeh, pucano je nekoliko puta. Nisan je tada eksplodirao. Fars je preneo da atentatori nisu bili prisutni na mestu napada, koji je trajao oko tri minuta. Neidentifikovani vlasnik "Nisana" napustio je zemlju, preneo je Fars.

Najnoviji opis zasede protivreči prethodnim izveštajima Farsa i drugih medija. U vreme objavljivanja ovog članka, novi detalji su objavljeni samo na persijskom jeziku.

Ranije u nedelju, Mohamad Ahvaze, iranski novinar sa sedištem u Londonu, rekao je da je napad izvršilo desetak operativaca koji su napali Fahrizadehov konvoj u kružnom toku na ulazu u Absard. Napadače, koji su imali veštine „specijalnih snaga u naprednim vojskama“, navodno je podržao logistički tim od 50 ljudi koji se infiltrirao u iranske službe bezbednosti i izvršio zadatke kao što su prekid struje za područje 30 minuta pre nego što je napad izvršen, kako bi se bilo kakav odgovor na atentat usporio

 Ahvaze je citirao informacije neimenovanih iranskih vladinih službenika i elitne Revolucionarne garde oko detalja napada, uključujući činjenicu da su napadači znali kada će i gde biti Fahrizadeh. Napadači su se vozili u "Hjundaiju" i na četiri motocikla. Nakon što je automobil ispred vozila Fahrizadeha prošao, napadači su digli u vazduh "Nisan" kako bi blokirali vozilo iza njega. Potom su otvorili vatru na Fahrizadehov automobil i vozilo obezbeđenja ispred njega.

Vođa napadača izveo je Fahrizadeha iz automobila i ubio ga. Svi napadači su potom pobegli sa lica mesta bez povreda..

U međuvremenu, sam Fars je u nedelju objavio još jedan članak, prikazan na internet stranici novinske agencije na engleskom jeziku, prenevši da su „izveštaji očevidaca“ potvrdili da su Fahrizadeha napali „teroristi koji su mu pucali u automobil“.

Najviši iranski zvaničnici optužili su Izrael da stoji iza ubistva, jer je jevrejska država optužila Fahrizadeha za vođenje programa nuklearnog naoružanja. Teheran poriče da je ikada pokušao da militarizuje svoju nuklearnu industriju. Izrael još nije komentarisao iranske optužbe.

Kakvo oružje je Turska počela da proizvodi, saznajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA