Najnovije

NASTAVLJA SE HAJKA NA SVEŠTENSTVO SPC: Uhapšen barski paroh

Lišavanje slobode sveštenika Plamenca i njegovog sina smatramo neopreznim, posebno što se sprovodi u vrlo osetljivom trenutku u Crnoj Gori čiji su građani veoma senzitivni na isticanje nacionalne, verske i rasne pripadnosti, saopštili su iz NVO „Ne damo Crnu Goru“.

Bar (Foto: Jutjub)

„U prilog ovome govori i činjenica da je ovaj događaj odmah doveo do okupljanja građana kako onih koji podržavaju sveštenika Plamenca, tako i onih koji su se osetili drugačije. Smatramo da su državni organi ti koji trebaju da vode brigu o narodu, da prate kako narod “diše” i svojim radnjama ne proizvode nove, ili produbljuju postojeće razlike. Isto to su dužni da rade i mediji, kao društveno odgovorni subjekti u ovom društvu“, pojasnili su iz ove nevladine organizacije.

Uzimajući u obzir informacije koje su objavljene, iako vrlo često mediji nemaju jasan opis činjeničnog stanja za šta ne snose krivicu, ističu da sebi daju  za pravo da zaključe da sveštenik Plamenac nije prekršio nijednu odredbu Krivičnog zakonika Crne Gore.

„Verujemo da se radi isključivo o nastavku hajke na sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve. Uređivanje grobnog mesta u okviru Manastira, za koje su sveštenik Plamenac i njegov sin verovali da je grobno mesto njihovog pretka, Mitropolita Plamenca, ne može i ne sme da se tretira kao zabranjena radnja. Posebno što su imali odobrenje i ovlašćenje počivšeg Mitrolpolita Amfilohija Radovića“, kazali su.

Dodaju da su saglasni da državni organi ispitaju sve činjenice u konkretnom slučaju i donesu odluku, ali nisu saglasni sa načinom na koji se sprovode ove radnje.

„Sigurni smo da će se dokazati da sveštenik Plamenac i njegov sin nisu uradili ništa protivno zakonu, I to će se dokazati u postupku pred tim istim državnim organima. Srpska pravoslavna crkva, sveštenstvo i vera su vekovima unazad sputavani, zaustavljani, ali su uvek pobjeđivali, pobediće i sada. Sveštenik Plamenac je samo još jedan u nizu pobednik“, zaključili su.

Kako se predsednik ponovo igra sa narodom, pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA