Najnovije

ŠTA ĆE DALJE BITI SA POLUOSTRVOM PREVLAKA? Otvoreno pitanje između Crne Gore i Hrvatske

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i hrvatski ambasador u Podgorici Veselko Grubišić istakli su danas da je pitanje Prevlake jedino otvoreno između dve zemlje, i iskazali spremnost da se ulože napori kako bi došlo do njegovog trajnog rešenja na obostrano zadovoljstvo.

Prevlaka i Boka Kotorska (Foto: Gugl mape printskrin)

Tokom susreta je bilo reči o pristupanju Crne Gore EU, izgradnji jadransko-jonske magistrale i stvaranju uslova za zatvaranja pitanja Prevlake, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Krivokapić je potvrdio je da je Crna Gora nedvosmisleno okrenuta evropskim integracijama i da joj na tom putu hrvatsko iskustvo može biti dobar primer i smernica za dalje korake.

Grubešić je rekao da je zvaničan stav Hrvatske nastavak pružanja pomoći Crnoj Gori na evropskom putu u vidu ekspertize, učešća u tvining projektima i ostalim formama pogodnim za obje zemlje.

Kada je reč o jadransko-jonskoj magistrali, sagovornici su se usaglasili da je njena izgradnja od velikog interesa, ne samo za Crnu Goru i Hrvatsku, već i za čitav region.

Crnogorski premijer je istakao važnost što skorijeg definisanja konačnog plana i projekta, kako bi se njegovoj realizaciji što prije pristupilo.

Grubešić je rekao da Hrvatska podržava i unapređenje putne infrastrukture i veze Crne Gore sa Srbijom i regionom uopšte i što brže povezivanje sa koridorom 10, što će, između ostalog, uticati povoljno na crnogorski turizam.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno ubrzati prekogranični promet i izrazili uverenje da će predstojeća turistička sezona, uprkos pandemiji, biti znatno uspešnija od prethodne.

Ko je izmenio sporni Zakon o veroispovesti u Crnoj Gori, saznajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA