Najnovije

RUSI SPREČILI KRVOPROLIĆE U ZADNJI ČAS: Velika napetost između Kurda i sirijske vojske u Kamišliju

U severoistočnom sirijskom gradu Kamišliju raste napetost između vladinih snaga i Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Sirijska vojska (Foto: SANA)

Snage bezbednosti SDF, poznate kao Asajiš, uhapsile su tri službenika obaveštajne uprave sirijskog vazduhoplovstva. Hapšenje se dogodilo nakon bezbednosne akcije vladinih snaga, u kojoj je privedeno nekoliko članova SDF-a i zaposlenih u njihovoj administraciji.

Prema nekoliko izvora, uključujući Sirijsku opservatoriju za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, vladine snage bezbednosti i jedinice Asajiša u Kamišliju postavljene su u visoku pripravnost nakon hapšenja. Ipak, nije zabeležen nijedan sukob.

- Snage unutrašnje bezbednosti Asajiš dominiraju gradom Kamišlijem, iako su tamo režimske snage raspoređene na nekoliko položaja - navodi se u izveštaju nadzorne grupe.

Ruska vojna policija, koja održava veliku bazu na aerodromu u Kamišliju, intervenisala je kako bi sprečila bilo kakvu eskalaciju. Ruske snage sprovele su patrolu unutar grada.

U poslednjih nekoliko godina, ograničeni sukobi između vladinih snaga i Asajiša u nekoliko su navrata izbijali u gradu Kamišliju. Međutim, ni u kom slučaju se sukobi nisu razvili u pravi otvoreni sukob.

SDF, koji se oslanja na podršku Rusije i Damaska u odvraćanju turskih snaga, verovatno će vrlo brzo pustiti sirijske obaveštajce. Sukob u Kamišliju verovatno se neće završiti u korist grupe koju predvode Kurdi.

Sledi nam strašan slom, narod mora na ulice da prekine ovo ludilo. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA