Najnovije

NOVA REZOLUCIJA: EP sutra o "Srbiji i Kosovu" - traži se priznanje na nivou cele EU!

STRAZBUR - U Evropskom parlamentu u Strazburu sutra će, na plenarnom zasedanju poslanika, biti održana debata o izveštaju o napretku Srbije na putu ka EU za 2015. godinu i o procesu evropskih integracija Kosova, najavljeno je na sajtu EP.
Evropski parlament (Foto: JuTjub)

Evropski parlament (Foto: JuTjub)

Parlament će, kako je navedeno, o reformskim naporima koje su Srbija i Kosovo učinili tokom 2015. godine debatovati sa komesarom EU za proširenje i politiku susedstva Johanesom Hanom. EP će verovatno pozdraviti napredak postignut u normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i napomenuti da bi ti odnosi bili pospešeni kada bi sve države članice EU priznale Kosovo, dodaje se u najavi. Evropski poslanici će takođe, verovatno, ukazati na oblasti koje zaostaju u reformskom procesu, kao što su vladavina prava, sloboda izražavanja i borba protiv korupcije. Debata će biti održana u popodnevnim satima, a EP će glasati o dvema odvojenim rezolucijama u četvrtak, stoji na sajtu EP.
Pročitajte još:ŠIPTARI U ŠOKU, A SRBI NEMA ČEMU DA SE RADUJU: Srbin kandidat za predsednika KosovaA OD BRISELA JOŠ JEDNA ĆUŠKA: Izbeglice neka ostanu u Srbiji!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA