Najnovije

RUSKA VOJSKA PRAVI TREĆI MOSTOBRAN: Ofanziva na Harkov u punom jeku, predaje masovne

Ruske trupe ostvarile su značajan napredak u ofanzivi na Harkov, ujedinjujući dva postojeća mostobrana i radeći na stvaranju trećeg. Ukrajinski vojni analitičari potvrdili su ovaj napredak geolokacijom snimaka iz različitih delova pograničnog područja.

Geolokacija i analiza

Ukrajinski vojni analitičari su prikupili i analizirali geolokacijske snimke koji potvrđuju napredovanje ruskih snaga u pograničnom području:

Snimci: Geolokacijom su obuhvaćeni snimci Šarpa Kartuza, DS i Sternenka, koji su označeni na mapi i potvrđuju značajne pozicijske dobitke.
Izgubljene lokacije: Ukrajinske snage su izgubile kontrolu nad sledećim lokacijama: Strelka, Krasnoe, Morokhovets, Borisovka, Ogurtsovo i Pletenevka.

Trenutne tačke interesa: Glubokoe, Olejnikovo, Zelenoe, Starica, Bugrovatka i Gatišče su sada u fokusu borbenih operacija.

JEZIVI SNIMCI SPASAVANJA! Ruska vojska na terenu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Strategija i planovi

Ujedinjenje mostobrana: Ruski vojni stratezi rade na ujedinjenju dva postojeća mostobrana u jedan, čime bi se olakšalo logističko povezivanje i koordinacija snage u ovom području.

Stvaranje trećeg mostobrana: Prema izveštajima, u toku je stvaranje trećeg mostobrana u oblasti Goptovke, što bi dodatno osnažilo ruske pozicije i omogućilo dalju ofanzivu ka Harkovu.

Značaj ovih pokreta

Taktička prednost: Spojanje mostobrana i stvaranje novog može omogućiti bolje obezbeđivanje teritorije i olakšati napredak ka strateškim ciljevima u Harkovskoj oblasti.

Kontrola nad ključnim lokacijama: Gubitak lokacija poput Strelke i Krasnog ukazuje na slabljenje ukrajinskih odbrambenih linija, što Rusi koriste za učvršćivanje svojih pozicija.

Reakcije i budući koraci

Ukrajinske snage su u stanju pripravnosti i pokušavaju da stabilizuju front i ojačaju svoje pozicije u područjima koja su još pod njihovom kontrolom. Planiraju se nove strategije za suzbijanje ruskog napredovanja i povratak izgubljenih teritorija.

EVO KOJE MINISTARSTVO ĆE DRŽATI LAVROV: Ovo je novi direktor FSB-a

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA