Najnovije

SEVERNA MAKEDONIJA SRLJA U KLUB SVETSKIH ZLOČINACA! Ratifikovan protokol o pristupanju NATO savezu!

U makedonskom Sobranju počela je svečana sednica na kojoj će biti ratifikovan Protokol za pristupanje Severne Makedonije NATO savezu.

Vojska Severne Makedonije (Foto: Jutjub)

U makedonskom Sobranju počela je svečana sednica na kojoj će biti ratifikovan Protokol za pristupanje Severne Makedonije NATO savezu.

Prevremena ratifikacija ovog protokola, na koju se odlučila makedonska skupština zbog predstojećeg izbornog procesa, imaće odloženo dejstvo, sve do ratifikacije u španskom parlamentu, koja bi, kako se najavljuje, trebalo da se dogodi u martu.

Na svečanoj sednici obratiće se predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, predsednik parlamenta Talat DŽaferi, tehnički premijer Oliver Spasovski, kao i koordinatori poslaničkih grupa.

Pristupanje u NATO savezu nije jednostavno učlanjenje u međunarodnu organizaciju, kaže predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski.

"NATO je savez zemalja koji se zasniva na medjusobnoj političkoj i odbrambenoj solidarnosti i zajedničkim vrednostima", kazao je Pendarovski i dodao da učlanjenje u savez znači privilegiju, ali i veliku odgovornost.

Nakon glasanja poslanika i prisutnih obratiće se predsednik Parlamentarne skupštine NATO Atila Mesterhazi. Sednici prisustvuju i bivši predsednici i premijeri SM, lideri političkih stranaka, kao i predstavnici javnog života, diplomatskog kora i ambasadori zemalja članica NATO.

Nakon ratifikacije planirana je ceremonija podizanja zastave NATO ispred Sobranja.

NATO u stanju moždane smrti! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA