Najnovije

NOVI SKUP PODRŠKE SRBIMA I SPC U CRNOJ GORI: Studenti pozvali na protest u Beogradu, a potom kreće "Sretenjska linija" ka Orašcu

Studentski klub Pravnog fakulteta u Beogradu organizovaće u petak, 14. februara novi protest podrške Srbima u Crnoj Gori i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Detalj sa jednog od ranijih protesta u Beogradu (Foto: Jutjub)

Novi protest, koji pored studentskog kluba Pravnog fakulteta organizuju i druge studentske organizacije biće, uz blagoslov NJegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, po peti u redu održan u petak od 18 časova kod crkve Svetog Marka u Beogradu.

Nakon skupa biće organizovana i litija podrške srpskom narodu i SPC u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i u svim srpskim zemljama.

“Litija će posle protesta krenuti sa platoa crkve Svetog Marka u Beogradu, a završiće se 70 kilometara dalje u Orašcu, narednog dana u 20 časova. Za sve građane Beograda koji dođu na skup u petak, predviđen je i moleban u crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene (Voždovačka crkva).

Pored iskrene molitve, glavni zahtev litije je da se raskine ugovor iz 2014. godine i da se diplomatama Crne Gore otkaže gostoprimstvo i smeštaj u ambasadama Republike Srbije u svetu (njih oko 40) i uskrate srpski resursi, jer samo saznanje da oni koriste naše ambasade, a aktivno deluju protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve je zabrinjavajuće”, navodi se u saopštenju studentskih organizacija.

Pročitajte OVDE šta je Vuk Jeremić poručio Vučiću i Đukanoviću.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA