Najnovije

POZNATI REDITELJ NAJODVRATNIJE IZVREĐAO SRBE U CRNOJ GORI: Oni su: "Poluartikulisani čopor, humanoidna vrsta, pijanci, hipsteri, mimovci..."

Crnogorski reditelj Danilo Marunović izvređao je na društvenim mrežama vernike koji već mesec dana brane svetinje SPC u Crnoj Gori, a samim tim izazvao i burne reakcije.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

- Prošla je velika povorka litije, u blizini moje zgrade… Sa zvučnika je išla pesma koja je u dalekoj nameri "duhovna" ali u biti klasičan turbo narodnjak sa orijentalnim - turskim ključem. Poznati promukli, ruralni, oni nazalni, poluartikulisani krici, oni iz narodnjačkih trilera… U toj rici se ponekad prepoznaju "svetinje" i "kosovo"… Nečije tuđe zastave, ali iskreno ne ostavljaju utisak da su zalutale…o toj "duhovnoj", molebanskoj šetnji, jer je i sve ostalo tu zalutalo… Jasno artikulisana mržnja. Prema svemu što je drugačije od tog čopora. Primitivizam u originalnom formatu. Ipak, ništa novo, svi smo odrasli uz ovakve ljude, negde u svojoj blizini. Ali mi nemojte servirati ovo kao alternativu za budućnost, nemojte mi zamenjivati teze da su ovi hrabri pojedinci koji se bore za bolju Crnu Goru, nemojte mi ove litije predstavljati kao građanske proteste, jer to nisu. Ali jeste, moram biti iskren, jako zabavna simbioza te dve humanoidne vrste: pijanih srpskih nacionalista i fejsbuk hipstera, marvelovaca i Mimovaca. Šetajte! - naveo je on, prenose Nezavisne novine.

 

Milu se drma vlast, na litijama protiv otimanja svetinja i mnogi članovi njegove stranke!   Pročitajte OVDE   sve detalje.

Izvor: nezavisne novine

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA