Najnovije

ILIĆ: U Ministarstvu građevine ukradeno 720 miliona evra i Zorana Mihajlović je umešana u kriminal! 

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da je prema njegovoj računici na osnovu dokumentacije koju poseduje do sada u Ministarstvu građevine ukradeno na raznim poslovima 720 miliona evra.

Velimir Ilić (Foto: Jutjub)

 

„Sve se radi slobodnom pogodbom ,a to je otvoren put za korupciju. Na osnovu papira i dokumentacije koju imam ,a od koje sam jedan deo predao Tužilaštvu i o tome obavestio i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, do sada je u Ministarstvu građevine ukradeno na raznim poslovima 720 miliona evra. To da se radi o ozbiljnim mahinacijama govori i hapšenje najbližih saradnika ministarke Mihajlović , koji su gotovo svi u iskazima pred sudom tvrdili da su deo novca davali njoj i radili po njenom nalogu. To je rekao i bivši direktor Aerodroma Nikola Tesla Velimir Radosavljević kada je uhapšen, a i direktor infrastrukture „Železnica Srbije“ i njen nekadašnji savetnik Miroljub Jevtić. 

Sada kada je uhapšen i državni sekretar Poledica, stavri postaju sve jasnije. U Ministarstvu za građevinu i saobraćaj od 2014. godine do sada uhapšene su 54 osobe koje su radile baš u tom sektoru ili sarađivale s njim. Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv Zorane Mihajlović za malverzacije u kojoj se jasno vidi da je samo na jednom poslu ukradeno 180 miliona evra. Tužilaštvo na to ćuti,a Vučić je rekao da je on to proverio i da tu nema navodno ništa. Zanimljivo da on to sve pa i Jovanjicu i „Krušik“ proveri pre nadležnih institucija i saopšti nam da je sve čisto ,a dokazi izlaze na sve strane“, rekao je Ilić na konferenciji za novinare. 

On je dodao da je to „razlog što se paralelno pravi šest autoputeva , jer su autoputevi mesto gde se zbog slobodne pogodbe koju su uveli najviše otvara prostor za korupciju“. 

„Mi imamo najskuplji kilometar puta u Evropi. Kilometar puta obilaznice oko Beograda koštaće 14 miliona evra , što je duplo veća cena od realne. Zašto toliko sve to košta , u čije džepove idu te pare preko realne cene ?“, upitao je Ilić. 

On je dodao da godinama upozorava na korupciju u Ministarstvu građevine i saobraćaja i da očekuje da će institucije procesuirati konačno sve odgovorne i koji su umešani u korupciju i naglasio da je „ mafija umešana u izgradnju puteva“.

Ilić je istakao da je ulaskom dva ministra u „novoformiranu vladu Kosova“ Srbija preko Srpske liste priznala kabinet Aljbina Kurtija i ako su, kako je rekao, najave, bile sasvim drugačije. 

„Neko je okrenuo predstavnike Srpske liste i naredio im  da prihvate nebitna ministarstva. U isto vreme novi premijer nepriznate države Kosovo Kurti najavljuje uvođenje vojnog roka u kosovskoj vojsci. Sada će srpska omladina na Kosovu da služi tu vojsku i neko će jednog dana možda da tera tu decu da udare na svoj narod. Država Srbija na to ne reaguje. Dok Kurti uvodi redovan vojni rok koji će služiti i srpska deca sa Kosova , naš ministar vojni se umesto bezbednošću države i jačanjem vojske bavi migrantima i ubeđuje nas kako naseljavanje migranata u Srbiji ne donosi ništa loše. On je uveo to , dok je bio ministar rada da se migranti upisuju kod nas i da ih iz Evrope vraćaju u Srbiju. A većina tih migranata su vojno sposobni momci, koji će jednog dana biti legitimisani kroz zakone koji donose. Ne zna se da je većina opština već donela strategiju po kojoj je planirano naseljavanje migranata u opštinama u Srbiji. Vučić i kroz taj njegov „mali Šengen“ klizi u tiho priznavanje Kosova praveći tako prostor za priznanje. Ako uđemo u „mali Šengen“ Rusija i Kina biće time onemogućene da stave veto u Savetu bezbednosti UN kada kosovska nezavisnost bude tema“, rekao je Ilić. 

Pročitaj OVDE    koji je to snimak uzburkao društvene mreže.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA