Najnovije

HRVATSKO NAORUŽANJE PREPLAVLJUJE CRNO TRŽIŠTE RATOM RAZORENE SIRIJE: RBG-6 stiže u ruke džihadista!

Na “crnom tržištu” sirijske provincije Idlib koja se i dalje nalazi u rukama terorista pojavio se i hrvatski bacač granata RBG-6.

Bacač granata RBG-6 (Foto: Jutjub)

Lokalni prodavac je bacač granata hrvatskog porekla ponudio sa paketom municije od 10 granata. Bacač se nalazi u solidnom stanju, a nije poznato da li uz njega ide i dodatna oprema. Takođe nije poznata ni konačna cena ovog proizvoda. U svakom slučaju cene su fluidne i ako kupac pokaže jasnu želju da “pazari” ovo oružje, može na kraju i dosta povoljno da prođe.

Osnovna namena RBG-6 je borba protiv neprijateljske žive sile koja se nalazi na otvorenom prostoru, ili se nalazi u improvizovanim zaklonima. Takođe, ove oružje može naneti izvesnu štetu i lakooklopljenoj borbenoj tehnici neprijatelja. Efektivni domet bacača granata RBG-6 je 375 metara.

RBG-6 predstavlja pešadijsko oružje koje koristi municiju kalibra 40h46mm. Minimalni/maksimalni domet se kreće u rasponu od 30-400 metara. Najveća brzina granate na ustima cevi je 76 m/sek. Kapacitet burenceta/cilindra je 6 granata. Na bacač se može dodati i “pikatini” šina na koju se može montirati dodatni nišan.

NATO operacija “Branilac Evrope” je u stvari “Barbarosa 2”! Više o tome OVDE!

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA