Najnovije

TESTIRANO 117 LJUDI: Potvrđen peti slučaj korona virusa u Srbiji

U Srbiji je koronavirusom zaražena još jedna osoba, što znači da se broj slučajeva popeo na pet.

Naglo raste broj zaraženih od korona virusa u Srbiji (Foto: Jutjub)

Od poslednjeg izveštaja na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja Srbije jutros u 8.00, do danas u 18.00, u Srbiji su testirani uzorci još devet osoba, od kojih je jedan bio pozitivan na koronavirus.

Uzorci osam osoba bili su negativni.  

Do 18 časova 10. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" testirano je ukupno 117 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Pacijent koji je prvi zaražen koronavirusom u Srbiji leči se na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine i u stabilnom je stanju.  

Još tri pacijenta, među kojima su jedan državljanin Kine i dve devojke, hospitalizovani su na Infektivnoj klinici u Beogradu i nisu životno ugroženi.  

Ranije danas Vlada Srbije uvela je privremenu zabranu ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa.

To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama NR Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je posebne preporuke direktorima osnovnih i srednjih škola koje treba primeniti zbog novonastale situacije sa koronavirusom.

Pročitajte OVDE zašto raste uznemirenost u Srbiji zbog korona virusa.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA