Najnovije

NATO BRODOVI ODLAZE, POSADE DEZORIJENTISANE: Rusi se hvale kako su uspeli da zaustave izviđanje Krima!

Brodovi NATO-a koji se približavaju ruskim morskim granicama na Crnom moru u regionu Krima praktično ne mogu da vrše izviđanja zbog suprotstavljanja obalskim sredstvima za elektronsko ratovanje, izjavio je izvor u bezbednosnim strukturama ovog regiona.

Brodovi na Krimu (Foto: Jutjub)

On smatra da je obavljanje obaveštajnih aktivnosti brodova Alijanse „pokušaj prodora u komunikacione i digitalne mreže“.

- Najnovija ruska sredstva za elektronsko ratovanje testirana su u uslovima realne borbe. „Kao rezultat toga, brodovi NATO-a se okreću i odlaze - istakao je sagovornik agencije.

Kako je objasnio, sredstva za elektronsko ratovanje ne samo što onesposobljavaju izviđačke instrumente, već i obaraju podešavanja navigacionih sistema brodova, zbog čega pokazuju lažne koordinate, a posade su dezorijentisane.

Poslednjih godina brodovi NATO-a mnogo češće su počeli da se približavaju granicama Rusije na Crnom moru u okiru plana za borbu protiv „ruske pretnje“. Osim toga, strani avioni redovno vrše izviđanja u blizini ruskih granica. Često su primećeni u oblasti Krima i Krasnodarskog kraja, iznad Baltičkog mora i u blizini ruskih baza u Siriji.

Ministarstvo odbrane Rusije više puta je pozivalo američku komandu da prekine takve izviđačke operacije, ali Pentagon odbija da to učini.

Pročitajte OVDE kako je Asadova vojska odbila napad Turske.

rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA