Najnovije

Vlast razoružava Srbe, evo šta se krije iza preregistracije oružja! (VIDEO)

Darko Božić ispred kanala DumDum bio je gost emisije "Tema", glavna tema razgovora bili su novi propisi o oružju i preregistracija ali su se dotakli i krivičnog zakona i pitanja nužne samoodbrane i kako je zakon definiše.

Darko Božić (Foto: Jutjub)

Božić je u emisiji objasnio da policija tokom preregistracije, koju je okvalifikovao kao neustavnu, oduzima pravo vlasnicima da poseduju oružje za ličnu bezbednost i onda im se nudi da to oružje prodaju ili besplatno poklone MUP.

On je objasnio da legalni vlasnici oružja ne čine krivična dela oružjem i da su  apsolutnu  većinu krivičnih dela počinjenih vatrenim oružjem počinili vlasnici nelegalnog naoružanja. Boćić tvrdi da će smanjenje broja legalnog oružja dovesti do povećanja kriminaliteta, jer će se kriminalci osiliti znajući da su građani bez oružja. 

On se založio i za izmene krivičnog zakona kako bi se omogućilo građanima da vatrenim oružjem štite svoj stan i bližnje u slučaju upada kriminalaca. Pogledajte celu emisiju kako bi saznali mehanizam za posedovanje oružja, cene oružja u Srbiji i pravilno rukovanje.

O eskalaciji sukoba Turske i Sirije i vazdušnim udarima čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA