Najnovije

DŽIHADISTI DOBILI NOVČANU POMOĆ: Obaveštajna služba ove zemlje finansira teroriste da ubijaju sirijske i ruske vojnike!

Obaveštajna služba Katara, koja je bliski saveznik Turske, obezbedila je džihadistima koji se u Idlibu bore protiv Sirijske arapske armije (SAA) dva miliona dolara za regrutovanje novih članova.

DŽihadisti u Siriji dobili novčanu pomoć (Foto: Jutjub)

Kako prenose lokalni mediji, džihadisti će pored pomoći u ljudstvu dobiti i novac za nabavku oružja da bi se borili protiv sirijskih i ruskih snaga.

Jedan vojni izvor je naveo da su se predstavnici Katarske obaveštajne službe pre nekoliko dana sastali sa jednim od vođa grupe DŽaiš al-Islam, DŽamilom Al-Salehom. Glavna tema razgovora je bila trenutna situacija u Idlibu posle dogovora predsednika Rusije i Turske, Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana o primirju.

Isti izvor navodi da je džihadistima obećanja novčana pomoć da nastave akcije i protiv ruskog vojnog osoblja i novinara u Siriji.

Pojedini izvori, koji su povezani sa pripadnicima terorističke grupe Hadžat Tahrir al-Šam tvrde da su džihadisti dobili naređenje da napadaju ruske vojnike i novinare duž auto-puteva M4 i M5.

Radikalne grupe džihadista čine sve da propadne sporazum o primirju, koji su početkom meseca dogovorili Putin i Erdogan.

Pročitajte OVDE kako ruski vojni helikopteri patroliraju sirijskim nebom.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA