Najnovije

"Nakon pandemije da se ispita delovanje Vučića i Vlade tokom krize"

Početni potezi vlasti u Srbiji po pitanju korone su bili katastrofalni, ali sada deluje da su političari predali kontrolu zdravstvenim stručnjacima iako Vučić i Brnabićka i dalje insistiraju da oni prenose savete doktora građanima, smatra Igor Marinković urednik portala Pravda.

Igor Marinković (Foto: Helm Kast)

On je u intervjuu za kanal “Zdrava Generacija” rekao da bi nakon završavanje krize oko pandemije treba formirati komisiju koja bi trebala da ispita sve vezano za rad Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom epidemije.

Povodom najava pojedinaca bliskih režimu koji pozivaju na totalnu zabranu društvenih mreža i Jutjuba rekao da bi u tom slučaju svoje negativne stavove o vlasti iznosio putem transparenata koje bi kačio na prozor.  Ipak, on ne veruje da će do takve zabrane doći i da je Vučić namerno pustio pojedice da iznesu te predloge kako bi on ispao dobar kad ih odbaci.

On je rekao da se predsednik Vučić potpuno zaneo u ulozi “glavnog epidemiologa Srbije”, a da su njegova ovlašćenja za pandemiju evenutalno da podeli odlikovanja doktorima koji se bore za živote. On ga je pozvao da se sabere i pusti doktore da iznose informacije o medicinskim pitanjima i prestane da se sramoti.

Govoreći o stanju u režimskim medijima, on kaže da se osim cenzure sadržaja cenzurišu i privatni profili novinara po društvenim mrežama. On je ispričao dve situacije gde je i sam ostao zbog posla zbog natpisa protiv SNS. 

Vapaj Srba sa Malte kojima je Srbija je zabranila povratak pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA