Najnovije

NEMA PRIČE DOK NE UKINETE TAKSE! Grenel opet udario čvrgu Kurtiju!

Vašington je usredsređen na ekonomski razvoj i nova radna mesta, ali ne može da pomogne dok se ne ukinu takse koje "štete Kosovu", poručio je sinoć specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel uz napomenu da će politička pitanja rešiti dve strane, a ne Vašington.

Ričard Grenel (Foto: Jutjub)

Grenel je na taj način odgovorio na navode jednog korisnika Tvitera da je narod na KiM željan toga da sazna šta se dešava iza scene u Vašingtonu i Briselu.

- Vašington je fokusiran na ekonomski razvoj i radna mesta - verujemo da je to ignorisano u dijalogu. Ali, ne možemo da pomognemo kada takse kosovske vlade i dalje štete Kosovu. NJih prvo treba ukinuti. Takođe, politička pitanja će rešiti dve strane, ne Vašington - napisao je Grenel na Tviteru.

Grenel je ranije danas nazvao lažnim vestima izjave da je na njegovom sastanku u Vašingtonu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem razgovarano o podeli Kosova ili razmeni teritorija.

Predavač na vašingtonskom Univerzitetu DŽons Hopkins Edvard DŽozef izjavio je ranije za Glas Amerike da je u razgovoru Grenela s Tačijem i Vučićem u Beloj kući bilo reči o bilateralnom sporazumu koji bi bio zasnovan na principu podele Kosova.

Pročitajte OVDE  da li će Amerika Prištini zavrnuti slavinu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA