Najnovije

NOVI VIDEO DOKAZ DRMA MUP: Da li su policajci krenuli u organizovan obračun sa ovom dvojicom (VIDEO)

Nakon Bojana Savića iz udruženja Građanska patrola koja se se bavi kontrolom rada policije, snima rad policajaca i podnosi žalbe na njihov rad koji je uahapšen i pretučen na Vaskrs od strane inspektora PS Stari Grad, priveden je i vlasnik Jutjub kanala "Video dokaz" čija delatnost je takođe kontrola rada MUP-a.

Video kao dokaz (Foto: Jutjub)

Autor “Video dokaza” koji je otkrio aferu da zgradu MUP-a u Ulici Kneza Miloša u Beogradu čuva privatno obezbeđenje, ali i ukazao na brojne neregistrovane policijske automobile ispred policijskih stanica kao i druge neregularnost priveden je ispred PS Rakovica.

On tvrdi da su policajci imali odštampanu njegovu sliku i faktički samo čekali da dođe pred stanicu. Oni su ga, što se vidi i na snimku koji je objavio, bez traženja da pokaže ličnu kartu silom uvukli u stanicu, oduzeli kameru, telefon ali i kopiju zakona o policije i zadržali ga četiri sata pod obrazloženjem da su utvrđivali identitet. Nakon puštanja dali su mu papir na kome piše da je navodno odbio da pokaže ličnu kartu dok se na snimku vidi da je to laž odnosno da mu ista nije ni tražena. Oprema za snimanje je zadržana bez obrazloženja.

Policajci u tom momentu nisu znali da je snimak koji je napravio direktno podignut na internet. Podsećamo da su u slučaju Bojana Savića policajci obrisali sve snimke sa diktafona i telefona, ali da je on uspeo da ih povrati uz pomoć IT stručnjaka i dokaže da je MUP slagao u saopštenju u kome su ga optužili da je ometao policiju.

U oba slučaja pokušaj policije da sakrije i obriše dokaze nije uspeo.

Činjenica da su se oba incidenta desila u razmaku od par dana, da se policajci koji su prebili Savića na snimku navodno pozivaju na načelnika PS Stari Grad tj. da su po Savića došli nakon što su se čuli sa njim, a da su policajci PS Rakovica imali pripremljenu fotografiju urednika “Video dokaza” ukazuje da je policija rešila da se obračuna sa onima koji objavljuju snimke nezakonitog postupanja njenih pripadnika.

Da li je reč o organizovanom policijskom progonu građana koji raskrinkavaju neregularnosti u postupanju MUP-a?

Snimak napada na Bojana Savić pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA