Najnovije

MARKO MILAČIĆ OGOLIO MILOGORCE! Odbili pomoć Srbije, a potom ih NATO ispalio: Umesto respiratora dobili taksi uslugu (VIDEO)

Predsednik stranke Prava Crne Gore Marko Milačić postavio je nekoliko pitanja crnogorskim zvaničnicima povodom odbijanja NATO-a da pošalje medicinsku pomoć u Crnu Goru za suzbijanje efekata širenja epidemije virusa korona.

Marko Milačić (Foto: Jutjub)

Crna Gora je prošle nedelje od NATO saveza zatražila pomoć u borbi protiv korone.

"Danas smo dobili zvaničan odgovor da od takve pomoći nema ništa, te se od celog NATO saveza javila samo članica Holandija, ponudivši da svojim teretnim avionom dopremi određenu medicinsku pomoć Crnoj Gori, i to iz Kine", naveo je Milačić u pismu predsedniku Milu Đukanoviću, premijeru Dušku Markoviću, šefu diplomatije Srđanu Darmanoviću i ministru odbrane Predragu Boškoviću.

On je ukazao na činjenicu da pomoć Crnoj Gori nije stigla ni kada su u pitanju osnovni medicinski zaštitni materijali, a kamoli, kako je rekao, respiratori i bronhoskopi.

“Đukanoviću, Markoviću, Boškoviću i Darmanoviću, ali i drugi domaći pozicioni i opozicioni NATO lobiste: da li je ovo NATO solidarnost o kojoj nam godinama pričate? – naveo je on i postavio sledeća pitanja.

- Da li su avio-taksi usluge NATO saveza strateška pomoć u trenucima kada tražite respiratore, EKG aparate i milione maski i rukavica?

- Gde vam je sada vaš NATO?

- Gde vam je sada, kako volite da kažete, "NATO kišobran", da vas zaštiti od Korona virusa?

- Šta sada imate da kažete kada vas je vaš NATO ostavio na cedilu pred očima cele međunarodne javnosti?

- Da li vam je ovo, domaći NATO partneri, zahvalnost NATO saveza, što za njihove potrebe konstantno šaljete naše vojnike da širom sveta rizikuju svoje živote?

- Da li vas je sramota što NATO neće da vam pošalje ni peškire, prostirke za krevete, ubruse i medicinski alkohol, da ne govorim o respiratorima i bronhoskopima?

- Da li vas je sramota kada vas vaš partner ovako javno ispali?

- Da li imate nešto da kažete u odbranu "najmoćnijeg saveza u istoriji", koji vas nije udostojio ni pomoći u ubrusima?

Na kraju, da li su ovo, Đukanoviću, ovi respiratori koje nećete dobiti od NATO saveza, oni respiratori na koje ste računali kada ste odbili pomoć u respiratorima iz bratske Srbije? – naveo je Marko Milačić.

Pročitajte OVDE šta je Milo Đukanović tražio da NATO pošalje u Crnu Goru.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA