Najnovije

NEMA OPUŠTANJA! PUTIN ZAGRMEO: "Rusija mora da zadrži vodeću poziciju u izvozu oružja! Naši interesi moraju da budu zaštićeni"

Trenutna situacija sa novim korona virusom zahteva fleksibilne promene u oblasti vojno-tehničke saradnje kako bi Rusija zadržala vodeću poziciju u izvozu odbrambenog oružja, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom sednice o vojno-tehničkoj saradnji sa predstavnicima stranih država.

Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

On je istakao je da je međunarodna konkurencija u sferi vojno-tehničke saradnje veoma velika, a da širenje infekcije izazvane koronavirusom koja utiče na globalnu ekonomiju stvara dodatne rizike.

"U vezi sa tim, moraćemo da izvršimo fleksibilne i brze promene u oblicima i metodama našeg rada i pronađemo efikasnije načine za održavanje vodeće pozicije Rusije u izvozu vojnih proizvoda", izjavio je predsednik Rusije.

Sačuvati interese Rusije u doba pandemije

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da je neophodno pažljivo pratiti situaciju u svetu i obezbediti bezbednost Rusije tokom pandemije koronavirusa.

On je istakao da mora biti osigurana bezbednost zemlje i pažljivo analizirati sve što se događa u svetu da bi ruski interesi bili apsolutno zaštićeni.

"Mi u Rusiji moramo da preduzmemo mere adekvatne razvoju situacije, To drastično menja nacin života miliona ljudi", rekao je Putin na sastanku ruskog Saveta za bezbednost.

Dodao je da Moskva vidi kako se situacija menja širom sveta zbog širenja infekcije i kako utiče na aktivnost industrijskih kompanija, transportnih preduzeća, energetike i drugih sektora.

Putin je naveo da današnja sednica, održana putem video konferencije, primer kako se mogu zaštititi bezbednost i interesi Rusije.

Pročitajte OVDE koju je novu strategiju za bezbednost donela Poljska.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA